Klantenservice

Isodirect logo horizontaal direct goede isolatiematerialen

Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

betonvloer isoleren van bovenaf met PIR: stappenplan.

U wilt uw betonvloer isoleren, maar heeft geen kruipruimte of de kruipruimte is te klein. In dat geval kunt u ook kiezen om de betonvloer van bovenaf te isoleren. Het isoleren van een betonvloer van bovenaf is een vrij gemakkelijke klus. Dit komt omdat u isolatiemateriaal gemakkelijk bovenop de betonnen vloer kunt plaatsen. Isolatiemateriaal zoals PIR en XPS is hiervoor uitermate goed geschikt. Hierdoor behaalt u een goede isolatiewaarde, wat zal zorgen voor een beter wooncomfort. Bovendien kunt u hierdoor zelf een nieuwe dekvloer aanbrengen. Een groot nadeel is echter dat de vloer wat hoger komt te liggen, waardoor u rekening dient te houden met bijvoorbeeld deuren, kasten en plinten.

Heeft u wel een kruipruimte en beschikt die over voldoende ruimte? Dan is het verstandiger om de betonnen vloer van onder te isoleren. Lees meer over het isoleren van uw betonvloer van onderaf.

Gaat u een geheel nieuwe betonvloer storten? Dan is het ook mogelijk om de isolatie te plaatsen alvorens u de vloer gaat storten. Lees meer over het isoleren van een nieuw te storten betonvloer.

Betonvloer gieten

Benodigdheden

Materialen (4)

Gereedschappen (6)

Stappenplan isoleren betonvloer van bovenaf met PIR

Stap 1 – Controleer de basisvloer

De basisvloer van beton dient schoon- en stofvrij te zijn. Controleer of het beton schadevrij is voordat u aan de slag gaat.

Indien de betonnen basisvloer is beschadigd, dient u dit eerst te repareren. Neem hiervoor contact op met een vakman of maak gebruik van beton vullers.

Betonvloer schoonmaken
Betonvloer isolatie plaatsen

Stap 2 – Breng het isolatiemateriaal aan

Op de betonnen basisvloer wordt het PIR isolatiemateriaal aangebracht. Maak gebruik van isolatielijm om de PIR platen stevig te bevestigen op de basisvloer. Bij de randen dient u een kleine kier te behouden om het uitzetten op te vangen.

Stap 3 –  Breng houten plaatmateriaal aan

Op de PIR isolatieplaten dient een laag aangebracht te worden. Maak gebruik van houten plaatmateriaal, dit wordt vaak underlayment genoemd.

Underlayement
Houten vloer leggen

Stap 4 – Breng een afdekvloer aan

Een afdekvloer van parket of laminaat kunt u vervolgens op het houten plaatmateriaal aanbrengen als afwerking.

Gemakkelijk uw betonnen vloer van bovenaf isoleren met de producten van Isodirect

In dit artikel hebben wij stap voor stap uitgelegd hoe u gemakkelijk uw betonnen vloer kunt isoleren van bovenaf, welk materiaal geschikt is, wat u nodig heeft en handige tips voor de klus. Bij Isodirect bent u op het juiste adres als het gaat om verschillende soorten isolatiematerialen en bevestigingsmaterialen zoals PIR, Kooltherm, glaswol, EPS en steenwol. Omdat wij vrijwel altijd rechtstreeks vanaf de fabrikant kunnen leveren, geniet u van een snelle levering tegen dezelfde hoge kwaliteit én een lagere prijs. 

Bent u op zoek naar meer informatie, heeft u vragen of wilt u meer weten over verschillende toepassingen van isolatiemateriaal? Neem dan gerust eens een kijkje in ons kenniscentrum of neem contact op met een van onze professionals bij de klantenservice. Wij voorzien u graag van vrijblijvend en passend advies!