Betonvloer isoleren van onderaf met PIR: stappenplan.

Een veelvoorkomende isolatie klus is het isoleren van je betonvloer. Een betonvloer voelt al snel koud aan en zorgt ervoor dat de energierekening stijgt. U kunt dus al snel op uw energierekening besparen wanneer u uw betonvloer isoleert. Bovendien biedt vloerisolatie ook nog is bescherming tegen tocht op de vloer, neemt het vocht in de woning af en wordt de vorming van schimmels voorkomen. Kortom: het isoleren van je betonnen vloer is een interessante en zeker geen moeilijke klus.

In dit artikel leggen wij u welke methodes er zijn voor het isoleren van een betonvloer, welk materiaal geschikt is, hebben wij een handig stappenplan en geven wij tips over hoe u veilig en succesvol uw betonvloer zelf kunt isoleren.

Is uw kruipruimte te klein? Dan is het mogelijk om uw betonvloer van bovenaf te isoleren. Dit is echter alleen aan te raden wanneer u echt niet vanuit de kruipruimte kunt werken, omdat u dan de hoogte in gaat werken.

 Bekijk hier het stappenplan betonvloer isoleren van bovenaf met PIR.

Vloerisolatie kruipruimte met pir

Benodigdheden

Gereedschappen (6)

Stappenplan betonvloer isoleren van onderaf met PIR

Stap 1 – Controleren van de kruipruimte

De kruipruimte is vaak geen schone plek. Er kan namelijk kleine stukken overig bouwmateriaal of vocht in de ruimte zitten. Zorg er dan ook voor dat de kruipruimte vrij is van puin of ander materiaal dat kan gaan rotten. Op de bodem van de kruipruimte dient u een stevige bodemfolie te plaatsen, zodat vocht niet kan verdampen in de kruipruimte.

Zijn er verwarmingsbuizen? Voorzie deze van busisolatie, zodat u geen warmte verliest. Daarnaast dient u de gaten waar de leidingen door lopen dicht te maken met purschuim.

Let op: is er water in de kruipruimte en weet je niet waar het vandaan komt? Dan kan er sprake zijn van grondwater óf een lekkage. Neem in geval van veel vocht contact op met onze experts bij de klantenservice, zij voorzien u graag van passend advies.

Kruipruimte isoleren
PIR zagen

Stap 2 – Zaag het isolatiemateriaal op maat

De PIR platen bestelt u eenvoudig bij ons in verschillende diktes en afmetingen. Bepaal dan ook zelf welke dikte PIR isolatiemateriaal u wilt gebruiken, dit is voornamelijk afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde. Weet u niet welke dikte platen u wilt gebruiken en hoeveel u nodig heeft? Neem dan contact op met onze professionals bij de klantenservice, zij voorzien u graag van passend advies.

Nog goedkoper isoleren? Ideaal voor de kruipruimte is B-keus PIR isolatie. Dit is isolatie dat nóg goedkoper is omdat een aantal dingen afwijken (kleine beschadigingen, schoonheidsfoutjes). Omdat u in de kruipruimte werkt, zijn de platen niet zichtbaar en dus uitstekend voor onder uw betonvloer.

 → Bekijk B-keus PIR isolatie

Stap 3 – Plaats de PIR isolatieplaten tegen de vloer

Breng vanuit de kruipruimte de PIR isolatieplaten rechtstreeks tegen de onderkant van de betonnen vloer. Je kunt ervoor kiezen om de PIR platen te bevestigen met isolatielijm of kunststof schotel slagpluggen om in het beton te boren. Onze speciale lijmkit van Illbruck is hier uitstekend voor geschikt.

Vloerisolatie kruipruimte met pir
Aluminium tape

Stap 4 – Werk de naden af

Als laatste stap dient u de naden en voegen tussen de isolatieplaten af te werken met aluminium tape of purschuim. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de isolatie luchtdicht is aangebracht.

Gemakkelijk uw betonnen vloer isoleren van onderaf met de producten van Isodirect

In dit artikel hebben wij stap voor stap uitgelegd hoe u gemakkelijk uw betonnen vloer kunt isoleren van onderaf, welk materiaal geschikt is, wat u nodig heeft en handige tips voor de klus. Bij Isodirect bent u op het juiste adres als het gaat om verschillende soorten isolatiematerialen en bevestigingsmaterialen zoals PIR, Kooltherm, glaswol, EPS en steenwol. Omdat wij vrijwel altijd rechtstreeks vanaf de fabrikant kunnen leveren, geniet u van een snelle levering tegen dezelfde hoge kwaliteit én een lagere prijs. 

Bent u op zoek naar meer informatie, heeft u vragen of wilt u meer weten over verschillende toepassingen van isolatiemateriaal? Neem dan gerust eens een kijkje in ons kenniscentrum of neem contact op met een van onze professionals bij de klantenservice. Wij voorzien u graag van vrijblijvend en passend advies!

Advies nodig voor uw betonvloer isolatieklus?

Vertel ons waar we u mee kunnen helpen:

    Isodirect direct goede isolatiematerialen

    alle adviespagina's