Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect
Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Budget isolatie: 7 bespaartips.

Isoleren is absoluut een verstandige keuze, maar brengt helaas ook de nodige kosten met zich mee. Het voordeel van isoleren is wel dat u gegarandeerd binnen een bepaalde termijn uw investering terugverdient! Hoewel er altijd enige investering nodig is, kunnen we u wel een aantal budget isolatie tips meegeven. Hieronder vindt u een overzicht van onze bespaartips om de kosten van uw isolatie klus zo laag mogelijk te houden!

Wist u dat Isodirect de laagste prijs hanteert? Doe een prijscheck en probeer ons vrijblijvend uit! Neem contact met ons op!

Bespaartip 1: Kies het juiste isolatiemateriaal

Het juiste isolatiemateriaal is belangrijk voor uw klus en de prijs daarvan. Het isolatiemateriaal bepaalt voor een groot deel de kosten, maar ook hoeveel u bespaart op uw energiekosten. Houd daarom de volgende twee punten in gedachten: 

> Hoe dikker u isoleert, hoe duurder het materiaal – maar ook hoe meer u bespaart. 

> Hoe lager de isolatiewaarde, hoe goedkoper het materiaal – maar ook hoe hoger de energierekening (bij een dunnere laag door ruimtegebrek). 

Over het algemeen geldt: een goedkoper isolatiemateriaal kost minder op de korte termijn, maar meer op de lange termijn (en andersom). Dit komt doordat u op de lange termijn minder bespaart op uw energierekening met goedkoper isolatiemateriaal. Overweeg zelf wat u belangrijker vindt en wat het best past bij uw situatie: met budget isolatie is het belangrijk om goede afwegingen maken.

Weet u niet wat voor u het juiste isolatiemateriaal is? Kijk dan eens naar ons artikel: “Welk isolatiemateriaal gebruiken voor uw klus?“.

Bespaartip 2: Wie gaat isoleren?

Bekijk het totaalplaatje van uw isolatiekosten. Gaat u iemand vragen om uw huis voor u te isoleren of gaat u zelf aan de slag? Isoleren kan een leuke klus zijn om samen op te pakken met een familielid/vriend. Zo bespaart u flink op kosten en tijd. Afhankelijk van uw klus, kunnen de kosten bij een expert al vrij snel oplopen. Als u tijd over heeft en u heeft een gezonde dosis klus verstand, dan is isoleren een klus die prima zelf te doen is. 

Bespaartip 3: B-keus als mogelijkheid

B-keus isolatiemateriaal is tot wel 70% goedkoper en zijn in zijn puurste vorm ‘buitenkansjes’, zo isoleert u pas echt op budget. Dit isolatiemateriaal vertoont kleine gebreken, zoals een rafel in de folie enz., maar isoleert nog even goed (en voor een lagere prijs!). Lees meer over B-keus isolatie.

Bespaartip 4: Wacht niet te lang

Soms is isolatiemateriaal maar beperkt voorradig (zeker B-keus). Om deze reden is het goed om te bedenken wanneer u het isolatiemateriaal koopt. U wilt natuurlijk niet zonder isolatiemateriaal komen te zitten op het moment dat u wilt isoleren (of de volle prijs betalen!).

Bespaartip 5: Subsidie!

Subsidie is nog zo’n buitenkans om uw woning voordelig te isoleren op budget. U bespaart dan niet op het isolatiemateriaal, maar u krijgt het bedrag dat u heeft uitgegeven wel voor een (groot) deel terug op uw rekening. U kunt hier tot wel 30% besparen, en dat is een substantieel bedrag. Lees meer over de subsidie op uw isolatiemateriaal in 2023! 

Bespaartip 6: Zorg voor een goede installatie

Het is van groot belang om het isolatiemateriaal goed te installeren. Als u het isolatiemateriaal niet goed plaatst kunnen de voordelen van het isolatiemateriaal teniet worden gedaan. Als er bijvoorbeeld tijdens de plaatsing een koudebrug ontstaat, dan verliest u nog steeds veel warmte uit de ruimte. Daarnaast kunt u bij een onzorgvuldige installatie ook tegen bijvoorbeeld vochtproblemen aanlopen, zoals natheid, schimmel en nare luchtjes. De herstelwerkzaamheden en de kosten die daarmee gepaard gaan kunnen juist extra kosten opleveren.

Bespaartip 7: Houdt onze acties in de gaten

Op iso-direct.com hebben wij wekelijks acties waarin u verschillende isolatiematerialen, voor korte tijd, tegen lagere prijzen kunt inkopen. Hiermee bespaart u potentieel tot wel 30% en dit is dus erg geschikt als u op zoek bent naar budget isolatie.

Isodirect verkoopt een ruim assortiment aan A- en betrouwbare B-keus isolatiematerialen tegen de laagste prijs per m2. Heeft u advies nodig? Neem dan een kijkje in ons kenniscentrum of neem vrijblijvend contact met ons op!

Advies nodig voor uw isolatieklus?

Vertel ons waar we u mee kunnen helpen:

    Isodirect direct goede isolatiematerialen

    alle adviespagina's