Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Omgekeerd dak methode: stappenplan.

Bij de omgekeerde dak methode plaatst u het isolatiemateriaal bovenop de bestaande dakbedekking. De bestaande dakbedekking dient als waterkerende laag, waardoor er geen extra folie nodig is. Een ballastlaag, zoals bijvoorbeeld grind, beschermt de isolatie en houdt het op zijn plek.

U kunt uw dak van buitenaf ook isoleren door eerst de dakbedekking te verwijderen. U spreekt dan van de warm dak methode. Een andere veelvoorkomende optie is om van binnenuit te isoleren.

→ Bekijk hier het stappenplan warm dak isolatie – plat dak isoleren van buitenaf.

→ Bekijk hier het stappenplan plat dak isoleren van binnenuit.

Lees hieronder meer over de omgekeerd dak methode.

Benodigdheden

Materialen (4)

Gereedschappen (3)

Stappenplan omgekeerd dakmethode

Stap 1 – Dak schoonmaken

Zorg dat het dak goed schoon is. Verwijder losse stukken, mos en gebruik een hogedrukreiniger om alles goed te reinigen.

Schoonmaken dak hogedrukreiniger
Repareren dak

Stap 2 – Dak checken (& eventueel repareren)

Check vervolgens de staat van uw huidige dakbedekking en repareer eventuele beschadigingen. Controleer ook of de dakrand nog genoeg zal uitsteken nadat u de isolatiemateriaal erop geplaatst zal hebben. Als dat niet zo is, moet u dunner isolatiemateriaal gebruiken of de dakrand verhogen.

Stap 3 – Isolatiemateriaal plaatsen

U kunt nu het isolatiemateriaal plaatsen bovenop de bestaande dakbedekking. Dit kunt u doen met hardschuim isolatieplaten, zoals XPS isolatie. Begin aan lange zijde met de eerste rij isolatieplaten. De volgende rij legt u de platen in halfsteensverband, zodat de platen een halve plaat verspringen ten opzichte van de rij erboven. U kunt daarvoor de platen doormidden doorzagen met een zaag. Leg op deze manier alle isolatieplaten tot het dak bedekt is. Zorg dat alles goed op elkaar aansluit en dat de platen zo dicht als mogelijk tegen elkaar liggen. 

Stap 4 – Ballastlaag leggen

U kunt nu een ballastlaag naar keuze bovenop de isolatie leggen, zoals grind, hout of tegels. Als u het dak niet veel betreedt en er niet vaak overeen zal lopen, is grind erg geschikt. U kunt dan een laag van ongeveer 5 cm grind gewoon op het dak scheppen. Als u het dak echt gaat gebruiken, bijvoorbeeld als dakterras, kunt u beter tegels plaatsen. Deze kunt u direct op de isolatie plaatsen. 

Let op! Houdt rekening met de afvoer en dat deze ook netjes wordt afgewerkt. Hiervoor is het nodig om in het isolatiemateriaal en EPDM een gat te zagen/snijden.

Gemakkelijk uw plat dak isoleren met de producten van Isodirect

In dit artikel hebben wij stap voor stap uitgelegd hoe u gemakkelijk uw plat dak van buitenaf kunt isoleren, welk materiaal daar ideaal voor geschikt is, wat u nodig heeft en handige tips. Bij Isodirect kunt bent u op het juiste adres voor verschillende soorten isolatiemateriaal en bevestigingsmaterialen zoals PIR, EPS, XPS, en Kooltherm. Omdat wij vrijwel altijd rechtstreeks van de leverancier kunnen leveren, geniet u van een snelle levering tegen dezelfde hoge kwaliteit én een lagere prijs. 

Bent u op zoek naar meer informatie, heeft u vragen of wilt u meer weten over verschillende toepassingen van isolatiemateriaal? Bekijk dan eens onze andere relevante artikelen in ons kenniscentrum of neem contact op met een van onze experts via de klantenservice. Wij voorzien u graag van vrijblijvend en passend advies!

alle adviespagina's