PIR isolatie tussen balken

Bij een schuin dak van binnenuit kunt u op 2 manieren PIR isolatie tussen balken plaatsen. U kunt de platen rechtstreeks tegen het dakbeschot plaatsen of een luchtspouw maken door eerst ventilatielatten te plaatsen. 

Wij adviseren om eerst een luchtspouw te creëren met ventilatielatten. Hierdoor krijgt u ventilatie achter de isolatieplaat en voorkomt u houtrot, als gevolg van vocht en schimmel.

U kunt er ook voor kiezen om direct tegen het dakbeschot, tussen de kepers, PIR isolatie tussen balken te plaatsen. Hierdoor kunt u meer dikte isolatie kwijt, maar heeft u bij een vochtig dak kans op vochtproblemen. 

U kunt de PIR isolatieplaten tussen balken eenvoudig op maat maken en bevestigen met drukverdeelplaat en schroef of verlijmen.

Bekijk hier het stappenplan schuin dak isoleren van binnenuit met PIR

PIR isolatie tussen kepers dak

PIR isolatie is uitstekend geschikt voor het isoleren tussen de kepers van uw dak. Doordat het vocht kan ontsnappen aan de onder- of bovenzijde van uw dak voorkomt u vochtproblemen. 

PIR isolatie is een van de meest gekozen isolatiematerialen voor het isoleren tussen de kepers. Dat komt door de hoge isolatiewaarde, waardoor u dun kunt isoleren.

Bekijk hier onze PIR isolatie.

PIR isolatie tussen balken vloer

U kunt uw houten balken vloer niet isoleren met PIR platen. PIR isolatie is dampdicht, waardoor vocht niet kan ontsnappen. Ook al heeft u een droge ruimte, dan nog zal vocht in het hout kunnen kruipen. In dit geval kunt u beter werken met glaswol of steenwol.

Advies nodig voor uw isolatieklus?

Vertel ons waar we u mee kunnen helpen:

    alle adviespagina's