Kan PIR isolatie onder zonnepanelen?

Ja, PIR isolatie is drukvast en heeft een hoge isolatiewaarde. Bovendien heeft PIR isolatie een lange levensduur van wel 25-50 jaar en is het duurzaam. Hierdoor is PIR isolatie uitstekend geschikt voor zonnepanelen. Zachte isolatiematerialen zoals glaswol en steenwol zijn minder geschikt omdat deze het gewicht van de zonnepanelen niet kunnen dragen.

PIR isolatie bij zonnepanelen op een plat dak

PIR isolatie plaatst u direct op het dakbeschot. Daarna werkt u deze af met dakbedekking, zoals EPDM of bitumen. Hier bovenop plaatst u de zonnepanelen.

Bekijk hier alle eigenschappen van PIR isolatie.

PIR isolatie bij zonnepanelen op een schuin dak

PIR isolatie is geschikt voor een schuin dak. Vaak zitten er PIR renovatieplaten onder uw dakpannen. PIR renovatieplaten zijn in feite PIR 2-zijdig aluminium isolatieplaten met daarop houten latten. Deze PIR isolatieplaten zijn drukvast en geschikt om het gewicht van bijvoorbeeld dakpannen te dragen. Ook zonnepanelen zijn hiervoor geschikt. 

Is PIR isolatie brandveilig bij zonnepanelen?

PIR isolatie heeft goede brandwerende eigenschappen en zal pas na blootstelling aan extreem hoge temperaturen gaan branden. Het gevaar bij zonnepanelen zit hem vooral in hoe moeilijk het blussen gaat. Doordat zonnepanelen vaak naast elkaar worden gelegd, komt er een groot vlak. Hierdoor is een eventuele brand moeilijk te bereiken en te blussen.

Recentelijk wordt daarom een brandstrook (tussenruimte) gehouden tussen de zonnepanelen. Hierdoor kan de brandweer gemakkelijker werken. 

Wilt u brandveilige isolatie? Gebruik dan deze, door de fabrikant gecertificeerde, PIR isolatieplaten

Advies nodig voor uw zonnepanelen en PIR isolatieklus?

Vertel ons waar we u mee kunnen helpen:

    alle adviespagina's