Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Schuin dak isoleren van binnenuit met GLASWOL: stappenplan.

Bent u op zoek naar meer informatie over het isoleren van uw dak met glaswol? In dit artikel leggen wij u uit hoe u uw schuin dak isoleert, waarom glaswol een juiste keuze is voor uw schuine dak en wat u allemaal nodig heeft voor deze klus.

Een schuin dak isoleren is een veelvoorkomende isolatie klus. Dat komt omdat de meeste warmte in huis verloren gaat via het dak. Door het dak te isoleren beperkt u het warmteverlies en kunt u op de lange termijn aanzienlijk op uw energiekosten besparen.

U kunt ook uw schuin dak van binnenuit isoleren met PIR, PIR is een wat duurder isolatiemateriaal maar heeft een hogere isolatiewaarde dan glaswol isolatie.

→ Bekijk hier het stappenplan schuin dak isoleren van binnenuit met PIR.

Zolderdak isoleren binnenuit

Benodigdheden

Materialen (6)

Gereedschappen (5)

Stappenplan isoleren schuin dak met glaswol

Stap 1 - Controleer het dak

Voordat de klus kan beginnen, is het van belang dat u het dak goed controleert. Zo is het belangrijk dat u de diepte van de gordingen weet, om zo de juiste dikte isolatiemateriaal te bepalen. Let daarnaast op elektra en leidingen die tegen uw dakbeschot liggen. Deze kunt u het beste isoleren met buisisolatie, zodat de leidingen in de winter niet bevriezen. De leidingen dienen dus niet ongeïsoleerd achter de isolatie liggen.

Schuin dak isolatie glaswol
Rachelwerk

Stap 2- Het plaatsen van rachelwerk

Indien uw dakbeschot al een bestaand rachelwerk heeft kunt u deze stap overslaan.

De rachels (houten latten) dienen op maat gezaagd te worden. Rachels plaatst u dwars op de gordingen en schroeft u vast. Tussen deze rachels zal uiteindelijk het isolatiemateriaal geplaatst worden. Voor de juiste afmeting rachels dient u de breedtemaat van het dak aan te houden.

Stap 3 - Snijd het isolatiemateriaal op maat

Voordat u begint met het snijden van de glaswol isolatie, dient u beschermende kleding te dragen. Denk aan een veiligheidsbril, mondmasker en werkhandschoenen. 

Snijd het isolatiemateriaal op maat van de gordingen. Zorg ervoor dat de glaswol 1 tot 2 cm breder is dan de gordingen.  Zo kunt u de glaswol goed en strak tussen het rachelwerk plaatsen. Rol de glaswoldekens of rollen uit en geef het materiaal de tijd om uit te zetten.

Tip: Afhankelijk van het soort glaswol dient u het op de juiste wijze op maat te snijden. Maak hiervoor gebruik van ons speciale isolatiemes, deze is namelijk perfect geschikt voor alle soorten minerale wollen en snijdt gemakkelijk door het materiaal.

Glaswol snijden
Schuin dak isolatie glaswol

Stap 4 - Plaats het isolatiemateriaal

Plaats het isolatiemateriaal tussen het rachelwerk. Doordat het materiaal iets breder is gesneden, kunt u het materiaal goed strak plaatsen zodat er geen warmteverlies ontstaat in de constructie.

Stap 5 - Folie plaatsen en afdichten naden

Plaats een dampremmende folie. Bevestig de folie tegen het rachelwerk met bijvoorbeeld nietjes. Zorg voor voldoende overlap tussen de verschillende lappen folie van ongeveer 10 cm.

Heeft u gebruik gemaakt van isolatiemateriaal met een dampremmende laag? Dan kunt u deze stap overslaan. 

Folie dak
Gipsplaten afwerken

Stap 6 - Werk de klus af met plaatmateriaal

Als laatste stap dient u plaatmateriaal naar keuze te gebruiken om het geheel af te werken. Gipsplaten worden het vaakst gebruikt omdat ze gemakkelijk op maat te snijden zijn bij de lokale bouwmarkt en bovendien eenvoudig te bevestigen zijn. U bevestigt de platen gemakkelijk met speciale gipsplaatschroeven.

U kunt uw isolatie ook zonder plaatmateriaal plaatsen. 

isoleren van uw schuine dak in video

Het isoleren van uw schuine dak met glaswol is een relatief makkelijke klus. Om het voor u nóg makkelijker uit te leggen hebben wij u een video van een van onze leveranciers, URSA, waarbij het proces stap-voor-stap wordt uitgelegd.

Gemakkelijk uw schuin dak isoleren met de producten van Isodirect

In dit artikel hebben wij stap voor stap uitgelegd hoe u gemakkelijk uw schuin dak kunt isoleren met glaswol. Bij Isodirect bieden wij een breed assortiment glaswol, maar ook andere isolatiematerialen zoals PIR/PUR, Kooltherm, EPS en Steenwol. Bij Isodirect bestelt u producten gemakkelijk online. Omdat wij in de meeste gevallen rechtstreeks vanaf de fabrikant leveren, geniet u van lagere kosten en uitstekende service! Bent u op zoek naar meer informatie, heeft u vragen of wilt u meer weten over glaswol en onze andere isolatiematerialen? Neem dan een kijkje bij onze andere relevante artikelen in ons kenniscentrum of neem contact op met onze klantenservice. Wij voorzien u graag van vrijblijvend en passend advies!

Advies nodig voor uw schuin dak isolatieklus?

Vertel ons waar we u mee kunnen helpen:

    Isodirect direct goede isolatiematerialen

    alle adviespagina's