Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Schuin dak isoleren van buitenaf met PIR: stappenplan.

Uw schuin dak isoleren is een verstandige keuze: zonder dakisolatie kunt u tot wel 30% aan warmte verliezen! Bij schuin dakisolatie kunt u kiezen voor isolatie van binnenuit of buitenaf. Isoleren van binnenuit is redelijk eenvoudig en daarom gemakkelijk zelf uit te voeren. Een schuin dak isoleren vanaf de buitenzijde is lastiger en vaak duurder, maar levert wel betere isolatie op. 

Schuin dak isolatie vanaf de buitenzijde is een ingewikkelde klus. Het is belangrijk dat het  nauwkeurig wordt uitgevoerd, omdat er anders kans is op vochtproblemen. Als u zelf niet veel ervaring heeft, is het daarom aan te raden om dit door een professioneel isolatiebedrijf te laten doen. 

U kunt ook kiezen voor isolatie van binnenuit, hiervoor vindt u op onze website een uitgebreid stappenplan. Dit is gemakkelijker en sneller zelf uit te voeren dan dakisolatie van buitenaf. U kunt PIR isolatie onder zonnepanelen plaatsen.

Bent u van plan om uw schuin dak te isoleren van binnenuit? Bekijk dan onze ander stappenplannen:

→ Bekijk stappenplan schuin dak isoleren van binnenuit met PIR

→ Bekijk stappenplan schuin dak isoleren van binnenuit met glaswol

Schuin dak isolatie van buitenaf met PIR

Benodigdheden

*Let op! Sommige PIR isolatieplaten hebben al een dampremmende laag op het materiaal. Er is dan geen extra dampremmende folie meer nodig. 

Stappenplan isoleren schuin dak van buitenaf

Stap 1 – Inspectie dak buitenzijde

Eerst zal het dak van buiten gecheckt worden, voordat een offerte wordt gemaakt. De specialist zal ook aanraden welke methode en materiaal het best zal passen bij uw situatie. Als u zelf al weet van vocht/schimmel of andere problemen van uw dak of zolder, laat dit dan weten aan de isolatiespecialist!

Dak isolatie
Dakbedekking verwijderen

Stap 2 – Dakbedekking verwijderen

Als eerste wordt de bestaande dakbedekking verwijderd. Om hierop voor te bereiden kunt u vast zorgen dat de ruimte rond uw dak vrij is zodat eventuele steigers/ladders makkelijk geplaatst kunnen worden.

Stap 3 – Isolatiefolie plaatsen

Nu de dakbedekking verwijderd is, wordt een dampremmende folie geplaatst om vochtproblemen te voorkomen.

Folie Dampremmend 150x50
Isolatiemateriaal plaatsen dak

Stap 4 – Isolatiemateriaal plaatsen

Op het folie kan nu het isolatiemateriaal aangebracht worden. Meestal worden harde isolatieplaten gebruikt, zoals PIR/PUR. Deze platen worden op de dakspanten geplaatst.

Tip! Ideaal voor het renoveren van uw bestaande dak zijn onze PIR renovatie dakplaten. Deze isolatieplaten komen bedekt met 3 houten tengels waar rechtstreeks op verlijmd kan worden!

Stap 5 – Afdichten

Nu worden alle naden en kieren gevuld met afdichtingsmiddel met purschuim.

Afdichten dak isolatie
Nieuwe dakbekking plaatsen

Stap 6 – Plaats de spinvliesfolie en nieuwe dakbedekking

Bevestig de damp-open spinvliesfolie op het dak. Als laatste stap plaatst u de dakpannen op het houten latwerk.

isoleren van uw schuine dak in video

Het isoleren van uw schuine dak van de buitenzijde is een ingewikkelde klus. Heeft u weinig ervaring met dakisolatie? Dan raden we u sterk aan om de isolatie klus door een professional uit te laten voeren. Toch zelf aan de slag of meer weten over hoe schuin dak isolatie van buitenaf werkt? In deze video wordt het proces stap-voor-stap uitgelegd:

Is PIR het enige materiaal voor het isoleren van mijn schuine dak?

Hoewel PIR een populair isolatiemateriaal met hoge isolatiewaarde is, zijn er ook andere isolatiematerialen voor het isoleren van uw schuine dak aan de buitenzijde. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor EPS platen: deze zijn vergelijkbaar met PIR, maar dikker en daardoor iets goedkoper. Het is ook mogelijk dat isolatiemateriaal tussen de dakbedekking geblazen wordt, dit kan bijvoorbeeld met EPS parels. In ons kenniscentrum bieden wij u een breed scala aan stappenplannen en toepassingen van verschillende isolatiematerialen.

Gemakkelijk uw schuin dak isoleren met de producten van Isodirect

In dit artikel hebben wij stap voor stap uitgelegd hoe u gemakkelijk uw schuin dak kunt isoleren met glaswol. Bij Isodirect bieden wij een breed assortiment glaswol, maar ook andere isolatiematerialen zoals PIR/PUR, Kooltherm, EPS en Steenwol. Bij Isodirect bestelt u producten gemakkelijk online. Omdat wij in de meeste gevallen rechtstreeks vanaf de fabrikant leveren, geniet u van lagere kosten en uitstekende service! Bent u op zoek naar meer informatie, heeft u vragen of wilt u meer weten over glaswol en onze andere isolatiematerialen? Neem dan een kijkje tussen onze andere relevante artikelen in ons kenniscentrum of neem contact op met onze klantenservice. Wij voorzien u graag van vrijblijvend en passend advies!

Advies nodig voor uw schuin dak isolatieklus?

Vertel ons waar we u mee kunnen helpen:

    Isodirect direct goede isolatiematerialen

    alle adviespagina's