Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

B-keus glaswol isolatie.

Het grootste assortiment B-keus glaswol vindt u bij Isodirect. Wij hebben een snel wisselende voorraad glaswol rollen. Minerale wol is een zeer geliefd isolatiemateriaal, vanwege de goede isolerende eigenschappen, de eenvoud in de bewerking en de lage prijs. Wilt u nog goedkoper isoleren zonder in te leveren op deze goede kwaliteiten? Dan is B-keus glaswol een uitstekende keuze.

Bekijk hier onze A-keus glaswol isolatie.

Wat is B-keus glaswol isolatie?

B-keus glaswol ontstaat veelal bij de opstart van een machine. Bij een eerste productie loopt de machine meestal nog niet helemaal soepel, waardoor de fabrikant niet kan garanderen dat de hoge eisen voor A-keus isolatiemateriaal worden behaald. Hierdoor wordt de eerste batch uit voorzorg meestal al bestempeld als B-keus. Bij het minste of geringste wordt een rol al als B-keus gezien. Op die manier voorkomt de fabriek reputatieschade. B-keus isolatiemateriaal heeft dus meestal kleine oneffenheden in het materiaal. Hierbij kunt u denken aan kleine dikteverschillen of kleine beschadigingen. In de praktijk blijkt echter dat B-keuze er niet minder om isoleert. 

Glaswol is een erg populair isolatiemateriaal. Dit komt omdat het goed isoleert, erg onbrandbaar is en vrij makkelijk te verwerken is. Bovendien werkt dit materiaal als een uitstekende geluidsisolatie. Heeft u last van de buren, of is uw huis vrij gehorig? Met B-keus glaswol heeft u goede en erg goedkope geluidsisolatie. Het grootste voordeel van B-keuze materiaal is de prijs. De prijs ligt namelijk een stuk lager dan de prijs voor A-keus glaswol isolatie.

Glaswol kale rol ursa

Hoe isoleren met B-keus glaswol?

B-keus glaswol heeft een goede isolatiewaarde, is makkelijk om mee te werken en werkt goed als geluidsisolatie. Bovendien is het zeer brandveilig. Lees hier meer over het isoleren van uw vloer, voorzetwand, muur en dak met glaswol isolatie. Bij de verwerking dient u rekening te houden met de vezels die vrijkomen. Deze vezels kunnen namelijk irritatie en jeuk veroorzaken aan bijvoorbeeld de huid. Gebruik daarom altijd beschermende kleding, zoals een veiligheidsbril, handschoenen en stofmasker. 

Glaswol kan worden gebruikt voor veel verschillende toepassingen, zoals isolatie van uw vloer isolatie, voorzetwand isolatie, muurisolatie of dakisolatie. Het maakt niet uit of het in de muur, in de vloer of in het plafond moet komen, dit isolatiemateriaal past vrijwel overal. Wel zult u met een dampremmende folie moeten werken om vochtproblemen te voorkomen.

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van glaswol hangt af van de dikte van de rol die u koopt. Deze kunt u dus ook zien op de productpagina’s. De lambda waarde is 0.032 tot 0.040 W/mK. De keuze tussen de verschillende diktes hangt dan ook volledig af van de ruimte die u heeft en de isolatiewaarde die u wilt bereiken. Hoe dikker de rol die u koopt, hoe hoger de isolatiewaarde. Voor een duidelijke uitleg over isolatiewaarde, lambdawaarde en rc-waarde kunt u terecht in ons kenniscentrum. 

Glaswol of steenwol?

Glaswol en steenwol zijn beiden types minerale wol en hebben veel overeenkomsten. Twijfelt u nog tussen het gebruik van glaswol of steenwol? Wij zetten voor u de feiten op een rijtje zodat u de juiste keuze kan maken. 

 

Glaswol

Steenwol

Isolatiewaarde

Zeer goed

Goed

Prijs

Goedkoop

Iets duurder dan glaswol

Gebruiksvriendelijkheid

Erg flexibel en makkelijk om zelf te installeren

Erg stug, niet makkelijk om zelf mee te werken

Levensduur

55 jaar 

75 jaar

Vochtbestendig

Nee

Ja

Geluidsisolatie

Goed

Zeer goed

Wat houdt dit in? Voor een goede isolatiewaarde kunt u het beste glaswol kopen. Het is goedkoper en isoleert beter, dus hoeft u de isolatie minder dik te kopen. Ook is het makkelijker om zelf te installeren dan steenwol. Glaswol heeft een kortere levensduur, al is het nog steeds erg lang. Steenwol werkt iets beter als geluidsisolatie. Ten slotte is glaswol niet vochtbestendig, terwijl steenwol dit wel is. Dit houdt in dat u bij het gebruik van glaswol nog een dampremmende folie moet aanbrengen om vochtproblemen te voorkomen.

Geluidsisolatie

Heeft u veel last van de buren, of is uw huis vrij gehorig? Dan heeft u geluidsisolatie nodig. Glaswol werkt uitstekend als geluidsisolator, u kunt het eenvoudig zelf verwerken en het kan bij vrijwel elke toepassing gebruikt worden. Hoe dikker u isoleert, hoe beter de geluidsisolatie zal zijn. Met B-keuze glaswol van Isodirect heeft u het goedkoopst mogelijke isolatiemateriaal om geluid tegen te gaan. B-keus isolatie isoleert vaak (bijna) net zo goed als A-keus isolatie. Er zitten vaak alleen schoonheidsfoutjes in het materiaal, maar die ziet u niet meer als het materiaal eenmaal verwerkt is achter de muur of in de vloer. 

Goedkope glaswol

Voordelig isolatiemateriaal kopen kan soms lastig zijn. Met glaswol betaalt u weinig voor het isolatiemateriaal, maar met B-keus isolatie betaalt u nog minder! U heeft daarom met B-keuze glaswol een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. U krijgt namelijk goed isolatiemateriaal, met een paar schoonheidsfoutjes, voor een uitstekende prijs. Hierdoor verdient u eenvoudig uw investering terug in de vorm van een besparing op uw energierekening of de winst aan comfort in huis!

FAQ

Kan ik zelf minerale wol isolatie aanbrengen?

Jazeker. Als doe-het-zelver kunt u makkelijk zelf glaswol isolatie aanbrengen. De wol is erg flexibel, makkelijk te plaatsen en volledig veilig te gebruiken. Wel is het noodzakelijk om beschermende kleding te dragen i.v.m. de irriterende vezels van glaswol. 

Kan glaswol worden aangetast door schimmels?

Bij de juiste plaatsing is de wol bestand tegen schimmels en bacteriën. Zorg er bij plaatsing voor dat vocht niet bij de wol kan komen door bijvoorbeeld een folie te plaatsen.

Man banner

Kooptip van Tim

Sed pharetra nisl id velit vehicula, as eget euismod arcu blandit. Vestib ulum vitae risus egestas, sed dignmissim as enim nec, as dictum sem. Proin non ante et augue luctus a venenatis at seds rutrum turpis.