Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

B-keus PIR isolatie.

Bent u op zoek naar PIR platen met de beste prijs-kwaliteit verhouding? Isodirect is dé online specialist in B-keus isolatiemateriaal en heeft de grootste voorraad B-keus materiaal van Nederland! B-keus isolatiemateriaal is tot wel 70% goedkoper en isoleert in de praktijk vaak nog even goed.

In ons assortiment vindt u B-keus PIR isolatie met verschillende afwerkingen, zoals PIR met aluminium, bitumen, glasvlies en aluminium kraft cachering. Ons assortiment B-keus isolatiemateriaal wisselt dagelijks, dus neem geregeld een kijkje. U kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in de isolatie outlet, aanbiedingen of bekijk onze A-keus PIR platen.

Wat is B-keus isolatie?

B-keus isolatie is simpelweg isolatie die is afgekeurd in de fabriek. Tijdens het produceren van een PIR-plaat worden zeer strenge eisen gesteld aan het product. Wanneer het isolatiemateriaal niet geheel voldoet aan alle eisen, wordt het isolatiemateriaal voor de zekerheid gekwalificeerd als B-keus isolatiemateriaal. Een klein foutje kan hiervoor al genoeg zijn, zoals een rafel in de cachering, een licht dikteverschil of een klein hoekje dat ontbreekt. Vaak komen deze schoonheidsfoutjes voor bij het opstarten van een machine. 

B-keus isolatie

Wilt u uw dak, wand of vloer isoleren? Hiervoor is B-keus isolatiemateriaal zeker geschikt. Het materiaal vertoon weliswaar kleine schoonheidsfoutjes, maar is nog prima geschikt om uw woning mee te isoleren en een stuk goedkoper dan A-keus. B-keus isolatiemateriaal worden daarom ook wel gezien als buitenkansjes.

PIR isolatie

PIR platen zijn licht van gewicht en drukvast. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te verwerken, maar ook goed te gebruiken voor de isolatie van vloeren omdat je erop kunt lopen.

PIR isolatie is duurder dan bijvoorbeeld EPS. Dat komt omdat PIR isolatie moeilijker is om te produceren. Daar tegenover staat wel dat PIR isolatie een hogere Rd-waarde heeft. Dus als u dun wilt isoleren met een hoge isolatiewaarde is PIR isolatie een uitstekende keuze.

Wat is B-keus PIR isolatie?

B-keus PIR isolatie is een hardschuim isolatiemateriaal met een erg goede isolatiewaarde. Een hoge isolatiewaarde wil zeggen dat PIR warmte nauwelijks doorgeeft. In de zomer zorgt het ervoor dat warmte buiten blijft, en in de winter dat de warmte binnen blijft. De mate waarin het PIR isolatiemateriaal isoleert is met name afhankelijk van de dikte. Hoe dikker u isolatie plaatst, hoe beter u isoleert. U kunt met PIR relatief dun isoleren en toch een goede isolatiewaarde behalen!

PIR isolatie is uitermate geschikt voor het isoleren van uw (platte) dak, zolder, vloer of (spouw)muur.

Als u PIR 2-zijdig aluminium en PIR 2-zijdig aluminium kraft gebruikt draagt de aluminium cachering ook bij aan de isolatiewaarde. Deze cachering heeft een hogere isolatiewaarde dan bitumen of glasvlies cachering. Het laagje aluminium zorgt er enerzijds voor dat de warmte wordt vastgehouden. Anderzijds functioneert de aluminium cachering dampwerend, waardoor het condensatie tegenhoudt en er geen vocht bij het PIR isolatiemateriaal kan komen.

U kunt ook gebruik maken van PIR 2-zijdig glasvlies.

De voordelen van B-keus PIR platen

De belangrijkste eigenschap van PIR is de mate waarin het isoleert. PIR isolatie moet de warmte buiten de deur houden in de zomer en binnenhouden in de winter. Door de hoge isolatiewaarde kunt u PIR isolatie dun plaatsen. Daarnaast is het materiaal eenvoudig om mee te werken, want het is licht en makkelijk te snijden/zagen. Omdat PIR isolatie van nature licht is kunt u het makkelijk oppakken en plaatsen. In de meeste gevallen kunt u de PIR isolatieplaten bevestigen met schroeven of lijmen. Vervolgens kunt u het geheel luchtdicht afwerken met purschuim. 

Een nadeel is dat PIR isolatiemateriaal relatief duur is, in vergelijking met bijvoorbeeld EPS. PIR blijft echter veruit het meest gebruikte isolatiemateriaal door de vele voordelen. Met de B-keus die wij hebben bespaart u ook nog eens geld. Het nadeel van de prijs is hierdoor maar beperkt. Zo haalt u de hogere isolatiewaarde van PIR, tegen een voordelige prijs.

Man banner

Kooptip van Tim

Sed pharetra nisl id velit vehicula, as eget euismod arcu blandit. Vestib ulum vitae risus egestas, sed dignmissim as enim nec, as dictum sem. Proin non ante et augue luctus a venenatis at seds rutrum turpis.