BINNENUIT ISOLEREN PLAT DAK.

Bij het binnenuit isoleren van uw plat dak klemt u glaswol of steenwol isolatie eenvoudig tussen de dakbalken. Werk de isolatie vervolgens af met een folie, zodat het isolatiemateriaal beter beschermd is tegen vocht. Deze methode heet ook wel de koud dak methode. Het binnenuit isoleren van uw platte dak wordt in de meeste gevallen gedaan wanneer het isoleren van buitenaf niet mogelijk is, omdat bij deze methode de meeste kans op condensvorming ontstaat.

Bekijk ook: garage of schuur isoleren

geschikt isolatiemateriaal

 

Glaswol

Steenwol

Isolatiewaarde

Zeer goed

Goed

Prijs

Zeer goedkoop

Goedkoop

Levensduur

Tot wel 55 jaar

Tot wel 75 jaar

Geluidsisolerend

Goed

Zeer goed

Brandwerend

Zeer goed

Zeer goed

Prijs/kwaliteit verhouding

Zeer goed

Goed

 

welk Materiaal koud dak isolatie?

Vaak wordt bij het isoleren van uw plat dak gebruik gemaakt van minerale wol soorten, zoals glaswol of steenwol rollen en platen. Deze wol soorten hebben het voordeel dat zij flexibel zijn en daardoor gemakkelijk zijn te plaatsen tussen bijvoorbeeld balken. Minerale wol soorten hebben een lagere isolerende waarde, waardoor u een dikkere laag nodig heeft om dezelfde isolatiewaarde te halen.

Een nadeel van deze methode is dat het kans geeft op vochtproblemen. Vergeet daarom niet om een folie te plaatsen om uw isolatiemateriaal en dakconstructie (zeker bij hout) te beschermen tegen vocht. Isoleren via deze methode kunt u vaak eenvoudig zelf doen.

→ Bekijk glaswol isolatie

→ Bekijk steenwol isolatie

koud dak isolatie zelf doen

Het isoleren van uw dak volgens de koud dak methode is eenvoudig zelf te doen en helpt u besparen op kosten. Op deze manier wordt het isolatiemateriaal tussen de houten balken geklemd van het bestaand dakbeschot. Belangrijk hierbij is dat u gebruik maakt van de juiste folie zodat er geen vocht ontstaat tussen het isolatiemateriaal en het hout, dit kan namelijk leiden tot houtrot. Wilt u meer weten over het isoleren van uw plat dak van binnenuit met glaswol of steenwol? Bekijk dan eens ons stappenplan.

→ Bekijk plat dak van binnenuit isoleren stappenplan

Besparen isolatie