Wij worden goed beoordeeld op
     feedback company

Winkelwagen

Binnenuit isoleren plat dak

Binnenuit isoleren plat dak

Bij het plat dak isoleren van binnenuit plaatst u isolatiemateriaal aan de binnenkant van de constructie en bevestigt u het isolatiemateriaal aan het bestaande dakbeschot. Deze methode heet ook wel de koud dak methode, omdat het isolatiemateriaal aan de onderkant van het dak wordt geplaatst.

Leuk om te weten: het dak isoleren van binnenuit heet in vaktermen koud dak isoleren, omdat het isolatiemateriaal aan de koude onderkant van het dak geplaatst wordt.

Materiaal koud dak isolatie

Vaak wordt bij de koud dak methode gebruik gemaakt van minerale wol soorten, zoals glaswol of steenwol platen. Deze wol soorten hebben het voordeel dat zij flexibel zijn en daardoor gemakkelijk zijn te plaatsen tussen bijvoorbeeld balken. Minerale wol soorten hebben een lagere isolerende waarde, waardoor u een dikkere laag nodig heeft om dezelfde isolatiewaarde te halen.

Een groot nadeel van deze methode is dat het kans geeft op vochtproblemen. Vergeet daarom niet om een folie te plaatsen om uw isolatiemateriaal en dakconstructie (zeker bij hout) te beschermen tegen vocht. Isoleren via deze methode kunt u vaak eenvoudig zelf doen. 

Houtvezel isolatie

(Op aanvraag)