Wij worden goed beoordeeld op
     feedback company

Winkelwagen

Buitenaf isoleren plat dak

Buitenaf isoleren plat dak

Er zijn twee opties om van buitenaf te isoleren: warm dak isolatie (plat dak isoleren van buitenaf) en de omgekeerd dak isolatie (alternatief warm dak isolatie).

Buitenaf isoleren: welk isolatiemateriaal gebruiken?

Als u zo dun mogelijk wilt isoleren kiest u voor PIR. Als u goedkoper wilt isoleren kiest u voor XPS en EPS isolatie. Het resultaat van alle materialen is een beter woonklimaat en een besparing op uw energierekening.

Warm dak: plat dak isoleren van buitenaf

Bij plat dak isolatie van buitenaf kunt u gebruik maken van de plat warme dak methode. Hierbij legt u isolatiemateriaal direct bovenop de dragende constructie van het platte dak. Daar bovenop een afdekkende laag isolatiefolie voor waterkering. Vervolgens komt op de isolatie een dakbedekking zoals bitumen of EPDM. 

De warm dakisolatie manier is de populairste methode bij plat dak isolatie. Waarom? U minimaliseert met deze warm dakisolatiemethode de kans op vocht en er ontstaan geen koude bruggen, en minder scheuren en uitzettingen. Bovendien vermindert u temperatuurschommelingen. 

Leuk om te weten: de vakterm warm dak komt van het feit dat u isolatie plaatst aan de warme bovenkant van het dak.

Materiaal warm dak isolatie

Warm dak isoleren wordt vaak gedaan met PIR of EPS. Wij hebben verschillende diktes tweezijdig aluminium PIR in ons assortiment. 

Omgekeerd dak: alternatief warm dak

De omgekeerd dak methode is een tweede optie bij dakisolatie van buitenaf en zorgt ervoor dat u uw huidige dak niet hoeft te vervangen. U herkent deze methode aan de platte daken waarop tegels of grind liggen. Deze methode is qua plaatsing het beste te vergelijking met de warme dak methode. Het verschil is dat u de bestaande dakbedekking behoudt. Bij deze methode plaatst u bovenop de bestaande dakbedekking isolatiemateriaal en vervolgens legt u daar bovenop ballast, zoals stenen of grind. Dat zorgt ervoor dat de isolatie goed op zijn plek blijft liggen.

Materiaal omgekeerd dak isolatie

Het isolatiemateriaal moet bij omgekeerd dak isolatie XPS zijn, omdat deze vochtbestendig is door de celstructuur. Bovendien is het materiaal druk vast, zodat u erop kunt lopen en het ballast kan dragen. De omgekeerd dak methode is een populaire oplossing bij plat dak isolatie, omdat het bestaande dak kan blijven liggen.