Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Schuin dak isolatie.

U wilt uw schuin dak gaan isoleren om energiekosten te besparen en het thermisch wooncomfort te verbeteren. Veel warmte gaat namelijk verloren via het dak, door het isoleren van uw (schuine) dak, kunt u tot wel 30% op energie besparen! Het isoleren van uw schuine dak gebeurt doorgaans op twee manieren: u kunt van binnenuit isoleren of van buitenaf isoleren.

Een schuin dak van binnenuit isoleren is een eenvoudige en vaak ook goedkope oplossing. Het isolatiemateriaal, zoals glaswol en steenwol wordt dan tussen de houten balken tegen het dakbeschot geplaatst. U kunt ook PIR isolatie tussen balken plaatsen. Een nadeel hiervan is dat u wat ruimte verliest, deze methode komt dan ook vooral voor bij renovatieprojecten. 

Een schuin dak van buitenaf isoleren is een wat grotere klus, maar een stuk effectiever. Dit komt doordat het materiaal, zoals PIR, zonder tussenkomst van andere materialen geplaatst wordt. Hierdoor voorkomt u koudebruggen. Een nadeel is dat de bestaande dakbedekking moet worden verwijderd, deze methode komt dan ook vooral voor bij nieuwbouw.

Opties schuin dakisolatie

Schuin dak isolatie

WAAROM DAK ISOLEREN?

Schuin dak isoleren bespaart tot 30% energie. Omdat warme lucht opstijgt gaat het meeste van de energie in huis verloren via het dak. Daarnaast is het zonder isolatie in de winter ijskoud en in de zomer juist erg warm en benauwd. Het is daarom belangrijk om uw dak te isoleren en het juiste isolatiemateriaal te kiezen, zeker bij leefruimtes zoals de slaapkamer of een andere leefruimte. Door het ruime aanbod en de ruime toepassingen is het soms lastig om te kiezen. Deze pagina helpt u met het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor schuin dak isolatie en de plaatsing van schuin dak isolatie. 

Voordelen dakisolatie

nadelen dakisolatie

Schuin dak isolatie vanuit binnen- of buitenzijde?

Een schuin dak kan via de binnen- of buitenzijde worden geïsoleerd. De voorkeur gaat uit naar het isoleren via de buitenzijde, omdat hiermee geen koudebrug ontstaat en er extra goed wordt geïsoleerd. Bovendien verliest u geen ruimte aan de binnenkant en behoudt u de authentieke woonstijl van de houten balken.

Een schuin dak isoleren via de binnenzijde is een goedkopere manier van isoleren. Op deze manier wordt het isolatiemateriaal geklemd tussen de gordingen of spanten. Deze methode is minder arbeidsintensief, maar er is een grotere kans op koudebrug wat nadelig is voor de isolatiewaarde van de dakconstructie.

→ Bekijk schuin dak isoleren binnenuit

→ Bekijk schuin dak isoleren buitenaf

Buitenkant schuin dak isolatie

 

 

Glaswol

Steenwol

PIR

Isolatiewaarde

Zeer goed

Goed

Uitstekend

Prijs

Zeer goedkoop

Goedkoop

Relatief duur

Levensduur

Tot wel 55 jaar

Tot wel 75 jaar

Tot wel 50 jaar

Geluidsisolerend

Goed

Zeer goed

Goed

Brandwerend

Zeer goed

Zeer goed

Goed

Prijs/kwaliteit verhouding

 

Zeer goed

 

Goed

Zeer goed

Schuin dak isoleren: welk isolatiemateriaal?

Bij het isoleren van uw schuine dak zijn verschillende soorten isolatiematerialen geschikt. De juiste keuze isolatiemateriaal is afhankelijk van welke kant u isoleert. 

Isoleert u van de buitenzijde? Dan zijn vaste en stevige isolatiematerialen zoals PIR, Resol Hardschuim en EPS geschikt. Speciaal voor renovatieprojecten zijn er ook renovatiedakplaten, die voorzien zijn van houten tengels waarop de panlatten eenvoudig bevestigd kunnen worden.

Isoleert u van de binnenzijde? Dan zijn zowel vaste en stevige isolatiematerialen als zachte wolsoorten geschikt. Vaak wordt er gekozen voor glaswol of steenwol, omdat deze eenvoudig te bevestigen zijn tussen de gordingen of spanten. Deze wolsoorten hebben een lagere isolatiewaarde dan PIR, maar zijn ook een stuk goedkoper.

→ Bekijk PIR isolatie

→ Bekijk glaswol isolatie

→ Bekijk steenwol isolatie

Schuin dak van buitenaf isoleren

Een schuin dak van buitenaf isoleren is een duurdere optie in vergelijking met schuin dak isoleren van binnenuit. Dat komt omdat u bij isolatie plaatsen van buitenaf eerst de bestaande dakbedekking moet verwijderen alvorens u de isolatie kan plaatsen. Bij nieuwbouw daarentegen is het handiger en betaalbaarder om de isolatie meteen te plaatsen. 

Isolatiemateriaal plaatsen op een bestaand dakbeschot is een effectieve manier van isoleren. Wilt u zelf weten hoe u eenvoudig uw schuin dak isoleert? Bekijk dan ons stappenplan.

→ Bekijk schuin dak isoleren van buitenaf met PIR stappenplan

Schuin dak isoleren van buitenaf
Schuin dak isolatie glaswol

Schuin dak van binnenuit isoleren

Een schuin dak isoleren komt vaak voor op de bovenste verdieping, op zolder. U kunt het beste het schuine dak isoleren tussen de balken, maar u kunt ook op de balken isoleren. 

Hiervoor wordt vaak minerale wol zoals glaswol en steenwol gekozen. Minerale wol geeft naast goed warmte isolatie ook een een goede geluidsisolatie. Een nadeel van glaswol en steenwol is echter de kleine vezels die vrijkomen tijdens de verwerking van het materiaal. Let er dus op dat u ten alle tijde een veiligheidsbril draagt en werkhandschoenen. 

PIR isolatie wordt ook vaak gebruikt als isolatiemateriaal onder een schuin dak. Dit komt omdat PIR betere thermische prestaties heeft, waardoor u een stuk dunner kunt isoleren. Wilt u zelf weten hoe u uw schuin dak van binnenuit isoleert? Bekijk dan ons stappenplan.

→ Bekijk schuin dak isoleren van binnenuit met PIR stappenplan

→ Bekijk schuin dak isoleren van binnenuit met glaswol stappenplan

zolder isoleren

Het isoleren van de zolder is een veelvoorkomende klus. De zolder wordt vaak gezien als een opslagruimte die zelden wordt gebruikt. Het isoleren van de zolder zorgt er dan ook voor dat u een extra ruimte creëert zoals een slaapkamer, wasruimte of speelkamer voor uw kinderen. Bij het isoleren van de zolder zijn er twee opties: isoleren van de binnen- of buitenzijde.

De meest voorkomende optie is het isoleren van de binnenzijde, omdat een doe-het-zelver eenvoudig de klus zelf kan uitvoeren. Het isolatiemateriaal zoals glaswol of steenwol bevestigt u gemakkelijk tussen de gordingen of spanten en werkt u af met plaatmateriaal zoals gipsplaten. Hierdoor heeft u een nieuwe ruimte met een lage investering.

Wilt u niet te veel ruimte verliezen op uw zolder? Of de mooie balken van het dak zichtbaar laten? Dan is de beste keuze voor u PIR isolatieplaten. Hiermee kunt u vrij dun isoleren en een hoge isolatiewaarde halen. 

→ Lees alles over zolderisolatie

Pir alu glad