Binnenuit isoleren schuin dak.

Een schuin dak van binnenuit isoleren? Bekijk voor u begint eerst hoe uw dak eruit ziet: meestal is er een dragende balken constructie, waarop het dakbeschot geplaatst is. U kunt dan eenvoudig isolatiemateriaal tussen de gordingen (horizontale balken) of spanten (verticale balken) plaatsen. Meet de ruimte tussen de balken op om te bepalen welk isolatiemateriaal u nodig heeft. Daarna kunt u het geheel strak afwerken met plaatmateriaal naar keuze, zoals OSB of gips. 

Wilt u een hoge isolatiewaarde behalen? Kies dan voor PIR. Wilt u goedkoper isoleren? Dan kunt u gebruik maken van B-keus PIR , glaswol of steenwol isolatie. Wilt u zeer goede geluidsisolatie? Dan kiest u voor glaswol of steenwol isolatie. de binnenkant isoleren van een schuin dak is een isolatieklus die vaak zelf uitgevoerd wordt. 

Schuin dak isoleren

Schuin dak isoleren tussen balken

Voor het binnenuit isoleren van uw schuin dak bestaan verschillende opties, zoals glaswol, steenwol en PIR. Glaswol en steenwol hebben het voordeel dat ze relatief goedkoop zijn en dus de budget oplossing zijn. PIR platen hebben het voordeel dat ze relatief dun zijn en toch een hoge isolatiewaarde halen. De platen zijn dus bij uitstek geschikt als u ruimte wilt besparen of als u de balken in het dak in het zicht wilt behouden. PIR platen zijn vaak wel iets duurder dan andere isolatiematerialen, maar u krijgt er een hogere isolatiewaarde voor terug.

Nog goedkoper isoleren? Wij hebben ook B-keus PIR isolatie in ons assortiment. B-keus isolatie is isolatie dat kleine afwijkingen of beschadigingen heeft maar nog steeds prima isoleert. De Rd-waardes zijn dan ook vergelijkbaar met de standaard A-keus tegen een lagere prijs.

→ Bekijk B-keus PIR aluminium isolatieplaten

zelf schuin dak isoleren binnenzijde

Bent u op zoek naar hoe u zelf uw schuin dak isoleert aan de binnenzijde? Dat kan! Speciaal voor het isoleren van een schuine dak aan de binnenzijde hebben wij een stappenplan. 

→ Bekijk schuin dak isoleren van binnenuit met PIR stappenplan

→ Bekijk schuin dak isoleren van binnenuit met glaswol stappenplan

Schuin dak isoleren met glaswol of steenwol

Uw schuin dak isoleren met glaswol of steenwol is een vaak gekozen methode. Dat komt omdat het materiaal relatief goedkoop is en door de flexibele eigenschappen van het materiaal eenvoudig te plaatsen is tussen bijvoorbeeld balken in het dak. Bovendien bieden wol soorten (steenwol en glaswol) ook goede geluidsisolatie. Glaswol heeft als voordeel dat het erg flexibel en gebruiksvriendelijk is, maar het heeft als nadeel dat vezels bij de bewerking vrijkomen die kunnen zorgen voor irritaties en jeuk. Kies daarom bij glaswol altijd voor glaswol isolatie met ecose. Ecose glaswol prikt en jeukt niet. Wij bieden enkel glaswol isolatie met ecose aan in ons assortiment.

Bij de installatie raden wij daarom sterk aan om met handschoenen en mondmaskers te werken om irritatie te voorkomen.

Steenwol heeft betere brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen. Steenwol is dan wel weer iets duurder. Twijfelt u tussen steenwol of glaswol? Kies voor glaswol als u goedkoper wilt isoleren. Kies voor steenwol als geluid en brandveiligheid belangrijk is. 

Heeft u voldoende ruimte in uw constructie? Dan kunt u natuurlijk ook een dikkere laag glaswol plaatsen. Zo isoleert u alsnog met het goedkopere glaswol.

→ Bekijk glaswol isolatie

→ Bekijk steenwol isolatie

Wilt u precies weten hoe u het materiaal plaatst, wat u nodig heeft en de bijbehorende kosten exact berekenen? Bekijk dan ons stappenplan en de bijbehorende bestellijst:

→ Bekijk schuin dak isoleren van binnenuit met glaswol stappenplan

Schuin dak isolatie glaswol
Folie schematisch

welke folie voor schuin dak isoleren binnenzijde

Bij het isoleren van een schuin dak aan de binnenzijde is het belangrijk dat er geen vocht in de constructie komt. Dit heeft namelijk tot gevolg dat het vocht in het isolatiemateriaal en hout kan trekken, met houtrot en schimmel tot gevolg. Hierdoor vermindert de thermische prestatie en in het ergste geval zou u het dak moeten vervangen.

Zorg er daarom voor dat u een dampremmende folie plaatst tegen het isolatiemateriaal. Een dampremmende folie zorgt ervoor dat het vocht niet in het isolatiemateriaal trekt. 

→ Bekijk dampremmende folie

Hoe kan ik een schuin dak van binnenuit isoleren?

Een schuin dak isoleren kan op verschillende manieren. Bekijk hieronder de verschillende stappenplannen en eenvoudige bestellijsten. U kunt zo eenvoudig bekijken hoe u moet isoleren en tegelijk de juiste isolatie bestellen.

→ Bekijk schuin dak isoleren van binnenuit met PIR stappenplan

→ Bekijk schuin dak isoleren van binnenuit met glaswol stappenplan

Schuin dak isolatie glaswol