Buitenaf isoleren schuin dak.

Van buitenaf uw schuin dak isoleren? Dat heeft veel voordelen: u verliest geen binnenruimte, het is vaak efficiënter en het materiaal is beter beschermd tegen vocht en uitzetting. Van buitenaf isoleren wordt vaak gekozen bij nieuwbouw of als het dak volledig vervangen moet worden.

Waarom dak isoleren?

Schuin dak isoleren bespaart tot 30% energie. Omdat warme lucht opstijgt gaat de meeste energie in huis verloren via het dak. Daarnaast is het zonder isolatie in de winter ijskoud en in de zomer juist erg warm en benauwd. Het is daarom belangrijk om uw dak te isoleren en het juiste isolatiemateriaal te kiezen, zeker bij leefruimtes zoals een slaapkamer. Door het ruime aanbod en de ruime toepassingen is het soms lastig om te kiezen. Deze pagina helpt u met het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor schuin dak isolatie en de plaatsing van schuin dak isolatie. 

geschikt isolatiemateriaal

Isolatiematerialen

Welk isolatiemateriaal heeft u nodig?

Van buitenaf een schuin dak isoleren doet u eenvoudig en goedkoop met PIR isolatieplaten of PIR renovatieplaten.

PIR isolatieplaten hebben uitstekende thermische eigenschappen, waardoor u met een geringe dikte al snel een hoge isolatiewaarde kunt behalen.  Nog goedkoper isoleren? Bekijk dan ook eens ons B-keus assortiment.

PIR renovatieplaten hebben 3 tengels bevestigd op de isolatieplaten, waardoor u ze snel en gemakkelijk plaatst. Deze zijn ideaal voor het renoveren van uw schuine dak van buitenaf. De panlatten plaats je vervolgens gemakkelijk op de 3 houten tengels. 

→ Bekijk PIR isolatieplaten

→ Bekijk PIR B-keus isolatieplaten

→ Bekijk PIR renovatieplaten

Voordelen schuin dakisolatie buitenzijde

nadelen schuin dakisolatie buitenzijde

zelf schuin dak isoleren van buitenaf

Het vervangen van een bestaand dak is vaak een klus die door een professional wordt gedaan. Dat komt omdat u het dak op moet en er veel werk gedaan moet worden om de dakpannen, oude isolatie en latten te verwijderen. Bovendien vraagt het verwijderen en plaatsen van het nieuwe dak vaak veel kennis en ervaring. Wilt u echter toch graag zelf uw dak isoleren? Bekijk hiernaast een filmpje over hoe u uw dak isoleert van buitenaf of bekijk het stappenplan.

→ Bekijk schuin dak isoleren van buitenaf met PIR stappenplan

Vergeet ook niet te kijken naar de normen voor de subsidie!

Heeft u nog vragen over het isoleren van uw schuin dak? Neem dan gerust contact met ons op voor advies op maat!