Wij worden goed beoordeeld op
     feedback company

Winkelwagen

EPS 200

Sorteer op:

EPS isolatieplaten kopen

EPS platen

EPS is een afkorting van geëxpandeerd polystyreen (Expanded PolyStyrene) en staat ook wel bekend als piepschuim of Tempex. EPS bestaat grotendeels, voor 98 %, uit stilstaande lucht en wordt gemaakt van Polystyreenkorrels. Stilstaande lucht is een goede isolator en kost niks. Hierdoor worden materiaalkosten beperkt, wat EPS isolatiemateriaal relatief goedkoop maakt. Bovendien zijn de platen hierdoor erg licht en makkelijk om mee te werken.

Naast de lage kosten van EPS is EPS isolatie relatief milieuvriendelijk. Het isolatiemateriaal is weliswaar het gevolg van een chemisch proces, maar vereist weinig grondstoffen en een lage energie-input tijdens de productie. Daarnaast zijn niet alleen het materiaal en het productieproces ‘groen’, ook de gehele cyclus is circulair. Het materiaal kan namelijk gemakkelijk gerecycled worden.

Voordelen EPS platen

* niet geschikt voor zware belasting >100 kPa (kiloPascal). Kijk hiervoor naar XPS isolatiemateriaal

Levertijden en bestelhoeveelheden

De levertijden en bestelhoeveelheden vindt u terug op de specifieke product pagina.

Bent u op zoek naar nóg voordeliger isolatiemateriaal? Neem dan een kijkje in onze Isolatie outlet. Hier vindt u isolatieplaten die wat minder mooi zijn, maar nog steeds prima geschikt zijn om te isoleren. Deze platen zijn tot wel 50% goedkoper dan B-keus isolatie.