Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect
Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Glaswol isolatie.

Bent u op zoek naar glaswol? Isodirect heeft een ruim en divers assortiment aan alle soorten glaswol. Glaswol is een minerale wol die gemaakt wordt van (gerecyclede) glasscherven, zuiver zand en bindmiddelen. Dankzij de natuurlijke grondstoffen is glaswol een heel duurzaam materiaal en bovendien behoort glaswol tot een van de goedkoopste opties van isolatiemateriaal. Wilt u al snel een relatief goede isolatiewaarde behalen tegen een lage prijs? Dan is glaswol de beste keuze.

De glaswol van Volcalis wordt geproduceerd met een speciaal bindmiddel waardoor het materiaal niet jeukt of irriteert bij het verwerken!

Glaswol kopen

Glaswol wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Het is een veelzijdig isolatiemateriaal dat vervaardigd is uit een aantal zorgvuldig gekozen grondstoffen. Met onze verschillende soorten glaswol kunt u uw plat of hellend dak, binnen- en buitenmuur, spouwmuur, kelder, scheidingswand en uw vloer isoleren. Niet voor niets is glaswol dan ook een zeer populair materiaal onder aannemers en doe-het-zelvers. Dankzij de sterke thermische akoestische en thermische eigenschappen is het materiaal dus ideaal geschikt voor allerlei projecten. 

De voordelen van glaswol isolatie op een rijtje

Glaswol heeft een uitstekende thermische isolatiewaarde. Het materiaal verhindert namelijk temperatuurverschillen in de geïsoleerde ruimte. Hierdoor zal het in de winter binnen lekker warm blijven en zal je in de zomer geen last hebben van de enorme hitte. Met als gevolg dat je de verwarming een stuk lager kunt draaien, waardoor je geld bespaart op je energierekening op de lange termijn.

Glaswol heeft een uitstekende thermische isolatiewaarde. Het materiaal verhindert namelijk temperatuurverschillen in de geïsoleerde ruimte. Hierdoor zal het in de winter binnen lekker warm blijven en zal je in de zomer geen last hebben van de enorme hitte. Met als gevolg dat je de verwarming een stuk lager kunt draaien, waardoor je geld bespaart op je energierekening op de lange termijn.

Dankzij de sterke eigenschappen van glaswol is het materiaal zeer geluidswerend. Dat betekent dat het isoleren met glaswol zorgt voor geluidscomfort in de ruimte. Heeft u last van drukke wegen in uw omgeving, een spoorwegovergang of vliegen er regelmatig vliegtuigen over? Dan heeft u er al een stuk minder last van als u isoleert met glaswol. 

Glaswol is een enorm duurzaam en goedkoop materiaal. Zo zorgen de thermische voordelen van het materiaal voor een lager energieverbruik en ontstaat er minder uitstoot van CO2.  Daarnaast bestaat minerale glaswol uit gerecycled en onuitputtelijke materialen. Wist u bovendien dat één m3 grondstof al 150 m3 minerale glaswol produceert? Dit is goed voor het isoleren van maar liefst 3 vrijstaande huizen. Bovendien heeft glaswol een bewezen levensduur van minimaal 55 jaar, waardoor u niet hoeft te denken aan vervanging van uw isolatiemateriaal.

De hoge thermische prestaties van minerale glaswol zorgen ervoor dat je een stuk minder energie nodig hebt om uw woning te verwarmen. Dit is zowel goed voor het milieu als voor uw portemonnee. Met een bewezen levensduur van minimaal 55 jaar verdien je de kosten voor het plaatsen van minerale glaswol al snel terug!

Glaswol of steenwol

Glaswol wordt veelal gekozen voor zijn thermische en akoestische eigenschappen en de budgetvriendelijke prijs. Steenwol is een vergelijkbaar materiaal met glaswol dat ook vaak wordt gekozen omdat het veelal dezelfde eigenschappen deelt. Het grote verschil tussen steenwol en glaswol is dat steenwol wat minder flexibel is en (iets) mindere akoestische eigenschappen heeft. 

Een ander klein voordeel ten opzichte van glaswol is dat steenwol extra brandwerende eigenschappen heeft. Zijn de extra brandwerende eigenschappen voor u van belang en heeft u extra budget? Kies dan voor steenwol. Heeft u een wat strakker budget en zijn de extra voordelen niet van belang? Kies dan voor glaswol. Beide opties zijn namelijk een goede keuze.

 

Glaswol

Steenwol

Prijs

(+++)

(+)

Isolatiewaarde

(+++)

(++)

Geluidsisolatie

(++)

(+++)

Brandwerend

(+++)

(+++)

Bekijk hier de volledige vergelijking: wat is het verschil tussen glaswol en steenwol isolatie?

Glaswol vs Steenwol

Toepassingen van glaswol

  • Minerale glaswol platen: de minerale glaswol platen zijn standaard geschikt voor vrijwel alle toepassingen. Denk aan dakisolatie, muurisolatie en (zolder-)vloerisolatie. De minerale glaswol platen zijn bovendien goed geschikt voor binnenmuren en scheidingswanden, dankzij de uitstekende akoestische prestaties. Indien u specifiek uw spouwmuur wilt isoleren raden wij de minerale glaswol spouwplaten aan. Speciaal voor uw hellend dak en zoldervloer is er ook de glaswol rol met spijkerflens.
  • Glaswol kale rol: speciaal geschikt voor uw plat- of hellend dak, massieve, betonnen en houten zoldervloer. Doordat de glaswol in rolvorm wordt geleverd is het gemakkelijk te bevestigen en op plaats te brengen.
  • Glaswol rol met spijkerflens: de glaswol rol met spijkerflens is geschikt voor het isoleren van hellende daken.
  • Minerale glaswol spouwplaat: speciaal geschikt voor spouwmuurisolatie. De spouw is de holle ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. Spouwmuurisolatie is belangrijk voor het behouden van warmte. Deze platen zijn vaak voorzien van een glasvlies cachering wat de klus makkelijker maakt.
Glaswol kale rol ursa

Glaswol B-keus, nóg voordeliger dan Glaswol A-keus

Glaswol is een van de meest budgetvriendelijke opties van isolatie. Maar wist u dat het mogelijk is om nóg goedkoper te isoleren? Er bestaat namelijk ook glaswol B-keus. Simpel gezegd, wanneer isolatie niet verkocht mag worden als A-keus maar nog steeds prima bruikbaar is, dan wordt het gezien als B-keus. Bovendien is B-keus isolatie tot wel 60% goedkoper dan A-keus isolatie, wat nog voordeliger is voor uw portemonnee.

Het productieproces van isolatiemateriaal is een complex technisch proces waarbij veel komt kijken. Tijdens het proces worden er strenge eisen gesteld aan het materiaal en de eindproducten. Wanneer het product voldoet aan al deze eisen, wordt het gezien als A-keus. Soms kan het echter zijn dat het materiaal niet volledig wordt goedgekeurd. Redenen hiervoor kunnen zijn: dikte verschillen, beschadigingen, luchtbelletjes, verkleuring, minder haakse zijkanten of productiedatum.

Toch presteert B-keus bijna net zo goed als A-keus. Soms kan het ook zijn dat de fabrikant zelf hun producten afschuift als B-keus, omdat het niet voldoet aan de visuele eisen of omdat de verpakkingswijze niet volstaat, het assortiment verandert of omdat er te veel geproduceerd is. In deze gevallen zal het materiaal net zo goed presteren, maar ziet het er minder goed uit. B-keus glaswol is daarom een uitstekende optie, omdat het een stuk voordeliger is en vaak net zo goed presteert. Bovendien ziet u de oneffenheden van het materiaal niet, omdat dit verdwijnt tussen uw vloer, muur of dak.

Werken met glaswol

Werken met glaswol is enorm veilig, maar toch brengt het risico’s met zich mee. Glaswol bestaat namelijk uit vezels die vrij kunnen komen tijdens de verwerking ervan. Deze vezels zijn niet giftig, maar kunnen wel irritatie aan de huid veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat u tijdens het werken met glaswol gebruik maakt van beschermende kleding, een veiligheidsbril, handschoenen en een stofmasker. Bovendien is het verstandig om na de klus even goed alles af te spoelen zodat de kleine deeltjes niet blijven hangen.

Glaswol eenvoudig online bestellen bij Isodirect

Glaswol bestelt u eenvoudig en snel bij Isodirect. Omdat wij rechtstreeks vanaf de fabrikant kunnen leveren geniet u van snelle leveringstijden en scherpe prijzen. Bent u op zoek naar andere soorten glaswol of specifieke afmetingen? Kijk dan gerust verder in ons brede assortiment. Heeft u een specifieke vraag of bent u op zoek naar andere isolatiematerialen? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij geven u graag passend en vrijblijvend advies!

Man banner

Kooptip van Tim

Sed pharetra nisl id velit vehicula, as eget euismod arcu blandit. Vestib ulum vitae risus egestas, sed dignmissim as enim nec, as dictum sem. Proin non ante et augue luctus a venenatis at seds rutrum turpis.