Wij worden goed beoordeeld op
     feedback company

Winkelwagen

Budget isolatie: 8 tips

Budget isolatie: 8 tips

Lees hier 8 tips over isoleren op budget. Isoleren op budget is een verstandige keuze, maar brengt ook kosten met zich mee. Het voordeel van isoleren is dat u gegarandeerd binnen een bepaalde termijn uw besparing terugverdient. Gepaard met dit voordeel moet u echter eerst een investering doen. Alhoewel de kosten niet helemaal nul kunnen worden, kunnen we u wel een aantal budget isolatie tips meegeven om te kijken naar mogelijke besparingen op uw isolatiemateriaal. Hieronder vindt u een overzicht van onze budgetisolatie tips.

Tip 1: Kies het juiste isolatiemateriaal

Het juiste isolatiemateriaal is belangrijk voor uw klus. Het isolatiemateriaal bepaalt voor een groot deel de kosten, maar ook hoeveel u bespaart op uw energiekosten. Daarbij gelden de volgende 2 budget isolatie waarheden: 

Hoe dikker u isoleert, hoe duurder het materiaal, maar ook hoe meer u bespaart. 

Hoe lager de isolatiewaarde, hoe goedkoper het materiaal, maar ook hoe hoger de energierekening (bij een dunnere laag door ruimtegebrek). 

Weet u niet wat voor u het juiste isolatiemateriaal is? Kijk dan eens naar ons artikel: “Welk isolatiemateriaal gebruiken voor uw klus?“. Ook hebben wij in ons kenniscentrum de isolatiewaarde begrijpelijk uitgelegd

Tip 2: Wie gaat isoleren

Bekijk het totaalplaatje van uw isolatiekosten. Gaat u iemand vragen om uw huis voor u te isoleren of pakt u het zelf op? Vaak wordt isoleren gezien als een leuke klus voor u en uw vader/moeder/zoon/dochter/partner. Daarnaast kunnen, afhankelijk van uw klus, de kosten bij een expert al vrij snel oplopen. Als u tijd over heeft en u heeft een gezonde dosis klus verstand dan is isoleren een klus die prima zelf te doen is. 

Tip 3: Houdt onze acties in de gaten

Wekelijks hebben wij op iso-direct.com acties waarin u verschillende isolatiematerialen, voor korte tijd, tegen lagere prijzen kunt inkopen. Hiermee bespaart u potentieel tot wel 30%.

Tip 4: B-keus als mogelijkheid

B-keus isolatiemateriaal is tot wel 70% goedkoper en zijn in zijn puurste vorm ‘buitenkansjes’, zo isoleert u pas echt op budget. Dit isolatiemateriaal vertoont kleine gebreken, zoals een rafel in de folie enz., maar isoleert nog even goed. Lees hier meer over B-keus isolatie.

Tip 5: Wacht niet te lang

Soms is isolatiemateriaal maar beperkt voorradig (zeker B-keus). Om deze reden kunt u het beste goed nadenken wanneer u het isolatiemateriaal koopt. U wilt natuurlijk niet zonder isolatiemateriaal komen te zitten op het moment dat u wilt isoleren (of de volle prijs betalen!).

Tip 6: Subsidie!

Subsidie is nog zo’n buitenkans om uw woning voordelig te isoleren op budget. U bespaart dan niet op het isolatiemateriaal, maar u krijgt het bedrag dat u heeft uitgegeven wel voor een (groot) deel terug op uw rekening. U kunt hier tot wel 50% besparen, en dat is een substantieel bedrag. Lees hier meer over de subsidie op uw isolatiemateriaal in 2022! Als u uw project vóór 1 Januari 2022 heeft uitgevoerd dan gelden de subsidieregels voor 2021. Bekijk deze in ons artikel “Subsidie isolatie 2021“. 

Tip 7: Bespaar niet te veel

Zoals het oude gezegde: soms is goedkoop, duurkoop. Dat geldt ook zeker voor het kopen van isolatiemateriaal. Soms denkt u een ontzettend goede deal te hebben met bepaalde typen isolatiemateriaal, maar loopt u later tegen allerlei problemen aan. Zo kan het zijn dat het isolatiemateriaal beperkt houdbaar is of er tocht in de ruimte is door koudebruggen.

Tip 8: Zorg voor een goede installatie

Erg belangrijk is het om het isolatiemateriaal goed te installeren. Als u het isolatiemateriaal niet goed plaatst geniet u niet van de voordelen van het isolatiemateriaal. Stel u laat een koudebrug over, dan verliest u nog steeds veel warmte uit de ruimte, en dat is zonde. Daarnaast kunt u bij een onzorgvuldige installatie ook tegen bijvoorbeeld vochtproblemen aanlopen, zoals natheid, schimmel en nare luchtjes. De herstelwerkzaamheden en de kosten die daarmee gepaard gaan is iets waar niemand op zit te wachten.

Isodirect verkoopt een ruim assortiment aan A- en betrouwbare B-keus isolatiematerialen tegen de laagste prijs per m2. Heeft u advies nodig? Neem dan een kijkje op onze kennisbank of neem vrijblijvend contact met ons op!