Betaalbare en duurzame isolatie voor iedereen

Online specialist in voordelige A-keus en B-keus isolatie

Winkelwagen

DE NR. 1 IN A- & B-KEUS ISOLATIE
Subsidie isolatie 2021

Subsidie isolatie 2021

Omdat isolatiemateriaal voor energiebesparing zorgt in uw huis zijn er subsidies beschikbaar voor veel soorten isolatie. Sinds Januari 2021 kunt u geen aanvraag meer indienen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). U kunt echter wel subsidie aanvragen via de regeling Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE).

Deze ISDE regeling kunt u aanvragen voor uw:

  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
 

Bovendien is het mogelijk om verschillende isolatiemaatregelen te combineren met een zonneboiler of warmtepomp om subsidie te krijgen. Met de ISDE kunt u ongeveer 20% van uw kosten gesubsidieerd krijgen. Er is een subsidie limiet van 124 miljoen euro en de regeling is geldig tot en met 31 december 2021.

Voorwaarden ISDE

Niet alle isolatiekosten komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden voor de subsidie op isolatiekosten op een rij:

  • Alle isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil
  • Als u bij de vloer, bodem, spouwmuur of dakisolatie kiest voor lokaal gespoten PIR of PUR, dan moet deze zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
  • De uitvoering moet gedaan zijn door een bouw installatiebedrijf. U mag de installatie van de isolatie niet zelf doen.
  • De aanvraag van de subsidie is maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste isolatiemaatregel. 
  • Als u eerder al subsidie heeft ontvangen voor dezelfde type isolatiemaatregelen, dan heeft u geen recht op subsidie.

Subsidiebedragen per m2

Voor isolatiemaatregel, type dakisolatie bestaan er twee uitvoeringvarianten. U kunt ervoor kiezen om het dak te isoleren, of u kunt ervoor kiezen om de zolder-of vlieringsvloer te isoleren. Wanneer u de zolder  of vlieringsvloer isoleert dan geldt de voorwaarde dat de zolder of vliering onverwarmd moet zijn. Dakisolatie en zolder- of vlieringsvloerisolatie zijn niet te combineren als twee maatregelen.

Bij de isolatiemaatregel type vloer- of bodemisolatie kunt u er voor kiezen om de vloer of de bodem te isoleren. Indien u een combinatie van vloer- en bodemisolatie kiest dan komt u in aanmerking voor het bedrag van bodemisolatie. Een combinatie van vloer- en bodemisolatie wordt gezien als 1 maatregel.

Subsidiebedragen en isolatiewaardes

In onderstaande tabel zie je hoeveel subsidie u voor een isolatiemaatregel kunt ontvangen. De bedragen zijn aangegeven per m2. 

Subsidiebedrag per m2 Minimaal vereiste m2 Maximaal m2 Minimale Rd-waarde [m2/K/W]
Gevelisolatie
€ 25
15
170
3,5
Spouwmuurisolatie
€ 5
15
170
1,1
Dakisolatie
€ 20
25
200
3,5
Zolder/vlieringvloerisolatie
€ 5
25
130
3,5
Vloerisolatie
€ 7
25
130
3,5
Bodemisolatie
€ 4
25
130
3,5

Aanvragen

Voor de aanvraag van de subsidie kunt u naar deze website gaan. Hier staan ook alle voorwaarden nog een keer uitgebreid op een rijtje. https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden-woningeigenaren/isolatiemaatregelen

Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Ontvang onze nieuwsbrieven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en Isodirect-nieuwtjes.