Wij worden goed beoordeeld op
     feedback company

Winkelwagen

Vocht & schimmel

Vocht & schimmel

Lees hier wat u kunt doen tegen vocht en schimmel in huis. Schimmels gedijen bij een vochtige omgeving. Daardoor ontstaat schimmel vrijwel altijd bij een vochtprobleem in huis.

De juiste isolatie en goede plaatsing kan condensatie voorkomen, maar dit is afhankelijk van het vochtprobleem in uw woning. Door het isoleren van uw vloer, muur of dak kunt u de vochtigheid controleren. Hierbij dient u wel een goede basis in uw huis te hebben.

Mold-Attic-970x728-1

Vocht in binnenmuur

Is uw gevel vochtig en kan de buitengevel niet drogen? Dan kan het zo zijn dat het vocht naar de binnenmuren komt. Hierdoor worden de binnenmuren vochtig en krijgt u lelijke kringen op het behang of donkere plekken met schimmel. In dit geval doet u er verstandig aan om eerst van binnenuit het vocht en schimmelprobleem op te lossen, voordat u aan de slag gaat met het plaatsen van isolatiemateriaal. 

Isoleren tegen schimmel

Vochtproblemen ontstaan niet zomaar. Bij een vochtprobleem is het zo dat er meer vocht in de constructie zit dan kan worden afgevoerd. Isolatiemateriaal alleen lost het probleem echter niet op. Door het isolatiemateriaal wordt de warmte minder goed doorgegeven, maar kan het vocht nog steeds bij het isolatiemateriaal komen. Als isolatiemateriaal aan vocht blootgesteld wordt verliest het haar isolatiewaarde. 

Sterker nog, als glaswol in aanraking komt met vocht, plakt het bij elkaar. Hierdoor zak het isolatiemateriaal in. Het materiaal verliest isolatiewaarde en u heeft een grote kans op koudebruggen

Kortom, om vocht en schimmel te voorkomen dient u het juiste isolatiemateriaal te gebruiken, het op de juiste manier plaatsen en rekening te houden met de ruimte. Bij de juiste plaatsing kunt u denken aan het plaatsen van de juiste folie. Voor advies over uw situatie kunt u altijd contact met ons opnemen!