Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect
Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Isolatiewaarde
-
Lengte
Prijs per m2
-
Prijs
-

Kooltherm K12

De Kooltherm / Resol K12 Frameplaat van Kingspan is ideaal voor toepassing in kozijnen, borstweringen, binnenmuren en bij het na-isoleren van hellende daken zoals zolders. Met de hoge isolatiewaarde kun je beter óf dunner isoleren. De isolatieplaat heeft een micro geperforeerd aluminium cachering, waardoor de damp-open eigenschappen intact blijven en een bescherming heeft tegen vocht.

Kooltherm K12 Frameplaat

De Kooltherm / Resol K12 Frameplaat van Kingspan is ideaal voor toepassing in kozijnen, borstweringen, binnenmuren en bij het na-isoleren van hellende daken zoals zolders. Met de hoge isolatiewaarde kun je beter óf dunner isoleren. De isolatieplaat heeft een micro geperforeerd aluminium cachering, waardoor de damp-open eigenschappen intact blijven en een bescherming heeft tegen vocht.

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Kooltherm K12 Frameplaten kopen

De Kooltherm / Resol K12 Frameplaat van Kingspan is ideaal voor toepassing in kozijnen, borstweringen, binnenmuren en bij het na-isoleren van hellende daken zoals zolders. De Kooltherm K12 Frameplaat heeft een lambdawaarde vanaf 0,018 W/(m∙K) waarmee u bent verzekerd van hoge isolatiewaardes tegen een geringe dikte. U bespaart hiermee dus kostbare ruimte in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. 

Naast de goede isolatie eigenschappen van de Kooltherm K12 Frameplaat, heeft de plaat een vezelvrije kern en is hij aan twee zijden voorzien van een samengesteld, micro geperforeerd aluminium cachering. De aluminium cachering zorgt ervoor dat de isolatieplaat beter beschermd is tegen vocht. Door het blijvende thermisch rendement, de hoge isolatiewaarde en het lage gewicht is de Kooltherm / Resol K12 Frameplaat makkelijk te verwerken en monteren.

Plus- en minpunten van de Kingspan Kooltherm K12 Frameplaat

De Kingspan K12 isolatieplaat is het perfecte isolatiemateriaal dankzij het veelzijdige gebruik van de frameplaat. Bovendien bereikt u met een geringe dikte al gauw een hoge isolatiewaarde, waardoor het ideaal is voor smallere ruimtes. Ondanks dat het een iets duurdere isolatiemateriaal is, bespaart u een hoop geld op de lange termijn op bijvoorbeeld uw energiekosten. Bovendien kunt u subsidies krijgen als u uw huis gaat isoleren. Lees meer over de isolatie subsidie.

Toepassing Kingspan Kooltherm K12 Frameplaat

De Kingspan K12 Frameplaat is zeer goed geschikt voor zolderisolatie, het isoleren van borstweringen, kozijnen, houtskeletbouw en het na-isoleren van binnenmuren. Kingspan brengt met de Kooltherm K12 Frameplaat een ideale oplossing voor kleinere ruimtes waarmee u met een geringe dikte al snel een hoge isolatiewaarde kunt bereiken. 

Kingspan Kooltherm K12 prijzen

De prijzen van de Kingspan K12 Frameplaat zijn hoger dan andere traditionele isolatiematerialen. Dit komt omdat de K12 Frameplaat een hogere isolatiewaarde bereikt dan andere isolatiematerialen. Dit is ideaal voor nieuwbouw en renovaties, omdat er steeds strengere eisen worden gesteld. Wilt u meer weten over de voorwaarden die worden gesteld aan uw isolatiemateriaal? Lees dan dit artikel: het bouwbesluit.

Speciaal voor u hebben wij een handig overzicht gemaakt zodat u snel kunt zien welke isolatiemateriaal het beste voor u is.

Type isolatiemateriaal

Isolatiewaarde bij een dikte van 70mm*

Gemiddelde prijs per m2 bij een dikte van 70mm

Kooltherm K12 Frameplaat

3,50

€20 tot €48

PIR isolatie

3,15

€15 tot €30

Glaswol

2,55

€6 tot €15

Minerale wol

2,00

€15 tot €20

Het verwerken van de Kingspan K12 Frameplaten

Afhankelijk van uw klus gelden er verschillende verwerkingsvoorschriften voor de Kingspan K12 Frameplaten. De volgende punten belangrijk bij het plaatsen van de Kingspan K12 Frameplaten:

  • De ondergrond dient altijd goed schoon zijn.
  • Plaats de Kingspan K12 Frameplaat met gesloten naden in halfsteensverband zo strak mogelijk tegen het houten stijl- en regelwerk (indien van toepassing).
  • Vul eventuele naden (max. 10 mm) volledig op met elastische purschuim.
  • De bevestiging van de Kingspan Kooltherm K12 Frameplaat geschiedt door middel van spouwankers (indien er gebruik wordt gemaakt van een spouwmuur) of het ophangsysteem van de gevelbekleding.

Welke dikte Kooltherm K12 Frameplaat heb ik nodig?

De dikte van de plaat is afhankelijk van uw situatie. Vaak staat er in het bouwbesluit aangegeven welke isolatiewaarde u dient te behalen, deze zal dan ook leidend zijn. Hoe dikker de Kooltherm K12 Frameplaat, hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn. Omdat de Kooltherm K12 Frameplaat ontzettend goede eigenschappen heeft, kunt u al snel een kleinere dikte gebruiken waardoor u ruimte bespaart. Om er zeker van te zijn dat u de juiste dikte kiest kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor advies!

Wat is een goede isolatiewaarde voor mijn borstweringen, kozijnen of hellende daken?

Een huis dat goed geïsoleerd is zal in de winter warmte behouden, en in de zomer warmte goed tegen houden. De Rd-waarde van het materiaal geeft de weerstand aan van een enkel materiaal in uw constructie. De Rc-waarde geeft de weerstand van de totale constructie aan. Beide factoren zijn relevant en zullen invloed hebben op de totale isolatiemaatregel. 

Isolatiewaarde (Rc)

Niveau van isolatie

1,3

Matig

2,5

Goed

4,0

Zeer goed

6,0 – 10,0

Uitstekende isolatie (essentieel voor een energieneutrale woning)

Een hoge isolatiewaarde is niet alleen beter voor uw woning, maar ook voor uw portemonnee. Zo kunt u jaarlijks op energiekosten besparen. Bij dakisolatie kunt u zelfs subsidie krijgen indien u een isolatiewaarde bereikt van minstens 3,5 (m2K/W).