Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Isolatiewaarde
-
Lengte
Prijs per m2
-
Prijs
-

Kooltherm K17

Het Kooltherm / Resol K17 Binnenisolatie Element van Kingspan is geschikt voor het na-isoleren van wanden en daken aan de binnenzijde. Door de hoge lambdawaarde van 0,018 W/(m∙K) kunt u dunner of makkelijk een hoge isolatiewaarde bereiken tegen een scherpe prijs.

Kooltherm K17 Binnenisolatie Element

Het Kooltherm / Resol K17 Binnenisolatie Element van Kingspan is geschikt voor het na-isoleren van wanden en daken aan de binnenzijde. Door de hoge lambdawaarde van 0,018 W/(m∙K) kunt u dunner of makkelijk een hoge isolatiewaarde bereiken tegen een scherpe prijs.

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Kooltherm K17 Binnenisolatie Element kopen

Het Kooltherm K17 Binnenisolatie Element van Kingspan is zeer geschikt voor het na-isoleren van wanden of daken. Met een lambdawaarde vanaf 0,018 W/(m∙K) bent u verzekerd van zeer hoge isolatiewaardes bij een geringe dikte. U bespaart hiermee dus kostbare ruimte in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. 

Naast de goede isolerende eigenschappen van het Kingspan Kooltherm K17 Binnenisolatie Element bestaat de plaat uit een vezelvrije kern, een dampscherm en een AK gipsplaat van 12,5 mm. Door deze samenstelling is deze isolatieplaat zeer geschikt voor renovatieprojecten. Door het blijvende thermisch rendement, de hoge isolatiewaarde en het lage gewicht is het Kingspan Kooltherm K17 Binnenisolatie Element makkelijk te verwerken en monteren. Het Kingspan Kooltherm K17 Binnenisolatie Element is namelijk zowel te verlijmen op de muur of te schroeven op een houten frame.

Plus- en minpunten KOOLTHERM K17 BINNENISOLATIE ELEMENT

Kingspan Kooltherm K17 Binnenisolatie Element prijs

De Kooltherm K17 Binnenisolatie Element is de juiste oplossing voor het renoveren van uw woning. Dankzij de glasvlies cachering kan de plaat bovendien rechtstreeks verlijmd worden. De Kooltherm K17 prijs ligt dan ook hoger dan andere traditionele isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, houtvezelisolatie of PIR platen. De traditionele isolatiematerialen worden voornamelijk gebruikt in combinatie met een voorzetwand. 

Om het voor u makkelijker te maken, hebben wij een handig overzicht waardoor u het verschil in prijs en isolatiewaarde goed kunt aflezen.

Type isolatie

Gemiddelde prijs per m2

Isolatiewaarde bij een dikte van 70mm*

Kooltherm K17

€15 tot €40

3,55

PIR isolatie

€15 tot €30

3,15

Glaswol

€6 tot €15

2,55

Minerale wol

€15 tot €20

2,00

Steenwol

€10 tot €17

1,85

*Hoe hoger de isolatiewaarde, des te beter is de thermische prestatie.

Hoe bevestig je de Kooltherm K17 platen

De Kooltherm K17 Binnenisolatie Element wordt gebruikt voor het (na)-isoleren van wanden en daken aan de binnenzijde. Bij wanden wordt er vaak gebruik gemaakt van een voorzetwand. U kunt deze platen zowel mechanisch bevestigen en verlijmen.

Mechanische bevestiging:

  • Bij een stenen- of houten achterwand kunt u de Kooltherm K17 mechanisch bevestigen aan het houten regelwerk. De houten regels mogen maximaal op 600mm afstand staan. Plaats deze zowel verticaal als horizontaal op vloer- en plafondhoogte.
  • Bij een stenen achterwand kunt u de Kooltherm K17 mechanisch bevestigen aan een Metal Stud wand. Voor meer informatie over de werking van een Metal Stud wand verwijzen wij u naar ons stappenplan.
  • Om plafonds af te werken, plaatst u de Kooltherm K17 platen op dezelfde wijze als bij normale gipsplaten. De naden dienen tussen de lange kanten van de plaat altijd haaks op de houten balken geplaatst te worden, de houten balken met een minimale ondersteuning van 20mm op alle vier de hoeken van de plaat.
  • Voor stenen binnenwanden van spouwmuren waar u de gipsplaat afwerkt met een pleisterlaag is een mechanische bevestiging direct op de wand geschikt.

Verlijmen:

  • Zorg ervoor dat de ondergrond stof en vetvrij is. 
  • De Kingspan Kooltherm K17 platen dienen 1 cm vrij van de vloer en strak tegen het plafond bevestigd te worden (u kunt hiervoor eventueel een wig of een hevel gebruiken).

 

Voor een optimale werking is het ook mogelijk om de mechanische bevestiging te combineren met het verlijmen. Indien u meer informatie wenst of vragen heeft over de bevestiging kunt u passend advies vragen aan onze klantenservice, onze experts staan altijd voor u klaar!

Welke dikte heb ik nodig?

De dikte van de plaat die u nodig heeft is afhankelijk van uw situatie. Vaak staat er in het bouwbesluit al aangegeven welke isolatiewaarde u dient te behalen. Hoe dikker de Kooltherm K17 Binnenisolatie element, hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn. Omdat de Kooltherm K17 Binnenisolatie element goede isolerende eigenschappen heeft, kunt u al snel een kleinere dikte gebruiken waardoor u ruimte bespaart. Om er zeker van te zijn dat u de juiste dikte kiest kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor advies!

Wat is een goede isolatiewaarde voor mijn wanden en daken?

Een huis dat goed geïsoleerd is zal in de winter warmte behouden, en in de zomer warmte goed tegen houden. De Rd-waarde van het materiaal geeft de weerstand aan van een enkel materiaal in uw constructie. De Rc-waarde geeft de weerstand van de totale constructie aan. Beide factoren zijn relevant en zullen invloed hebben op de totale isolatiemaatregel. 

Isolatiewaarde (Rc)

Niveau van isolatie

1,3

Matig

2,5

Goed

4,0

Zeer goed

6,0 – 10,0

Uitstekende isolatie (essentieel voor een energieneutrale woning)

Een hoge isolatiewaarde is niet alleen beter voor uw woning, maar ook voor uw portemonnee. Zo kunt u jaarlijks op energiekosten besparen en zelfs subsidie krijgen voor het isoleren. Lees meer over de subsidie van isolatie!