Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect
Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Isolatiewaarde
-
Lengte
Prijs per m2
-
Prijs
-

Kooltherm K3 Vloerplaat

De Kooltherm / Resol K3 Vloerplaat van Kingspan is geschikt voor het isoleren van vloeren. Met een lambdawaarde vanaf 0,018 W/(m∙K) heeft het een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld PIR. U kunt hierdoor dunner isoleren om dezelfde isolatiewaarde te behalen of een betere isolatiewaarde behalen met dezelfde dikte. Dit maakt de vloerplaat uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarmingssystemen!

Kooltherm K3 vloerplaat

De Kooltherm / Resol K3 Vloerplaat van Kingspan is geschikt voor het isoleren van vloeren. Met een lambdawaarde vanaf 0,018 W/(m∙K) heeft het een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld PIR. U kunt hierdoor dunner isoleren om dezelfde isolatiewaarde te behalen of een betere isolatiewaarde behalen met dezelfde dikte. Dit maakt de vloerplaat uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarmingssystemen!

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Kooltherm K3 Vloerplaten kopen

De Kooltherm / Resol K3 Vloerplaat van Kingspan is zeer goed geschikt voor het isoleren van vloeren. De Kingspan Kooltherm K3 vloerplaten bereiken met een geringe dikte al snel hoge thermische prestaties (isolatiewaarde vanaf 0,018 W/m.K!). Hierdoor biedt de vloerplaat veel betere prestaties in tegenstelling tot andere traditionele isolatiematerialen. Dient u kostbare ruimte te besparen of wenst u gebruik te maken van vloerverwarmingssystemen? Dan is de isolatieplaat uitstekend geschikt voor u. In gevallen waar dat niet van belang is, kunt u gebruik maken van traditionele PIR isolatiematerialen.

Kooltherm in hal

Plus- en minpunten van Kooltherm K3 Vloerplaten

Installatie

De Kingspan Kooltherm K3 vloerplaten moeten in halfsteensverband en goed aaneengesloten op een dampremmende laag worden aangebracht. Bovenop de vloerplaat dient wederom een PE-folie te worden aangebracht om tijdens de bouwfase bescherming te bieden tegen verschillende weersinvloeden.

Achter de opgezette rand van de dampremmende laag tegen de wanden een enkelzijdig klevend schuimband plaatsen ter hoogte van de afwerkvloer; dit voorkomt het indringen van vocht. 

Let op:

  • Bij het eventueel doorvoeren van metalen leidingen door de Kooltherm K3 vloerplaat, moet u deze altijd voorzien van een kunststof mantelbuis.
  • Indien de vloerplaat mechanisch bevestigd wordt, moeten de bevestigers van kunststof of RVS zijn, of voorzien van een beschermende coating.

Voor meer informatie omtrent het bevestigen van de Kingspan Kooltherm K3 vloerplaten, raden wij u aan om de verwerkingsvoorschriften door te nemen die zijn bijgevoegd bij elk product.

Uitvoeringen

Bent u op zoek naar een andere dikte of afmeting vloerplaat? Kijk dan gerust verder in ons brede assortiment vloerplaten. Onze Kooltherm K3 vloerplaten zijn beschikbaar in uiteenlopende diktes en afmetingen. Heeft u eventuele vragen over afwijkende maten, grotere hoeveelheden en/of het gebruik van de Kooltherm K3 Vloerplaten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Welke dikte Kooltherm K3 Vloerplaat heb ik nodig?

De dikte van de plaat is afhankelijk van uw situatie. Vaak staat er in het bouwbesluit al aangegeven welke isolatiewaarde u dient te behalen. Hoe dikker de vloerplaat, hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn. Omdat de Kooltherm K3 Vloerplaat zeer goede thermische eigenschappen heeft, kunt u al snel een kleinere dikte gebruiken waardoor u ruimte bespaart. Om er zeker van te zijn dat u de juiste dikte kiest kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor advies!

Wat is een goede isolatiewaarde voor mijn vloeren?

Een huis dat goed geïsoleerd is zal in de winter warmte behouden, en in de zomer warmte goed tegen houden. De Rd-waarde van het materiaal geeft de weerstand aan van een enkel materiaal in uw constructie. De Rc-waarde geeft de weerstand van de totale constructie aan. Beide factoren zijn relevant en zullen invloed hebben op de totale isolatiemaatregel. 

Isolatiewaarde (Rc)

Niveau van isolatie

1,3

Matig

2,5

Goed

4,0

Zeer goed

6,0 – 10,0

Uitstekende isolatie (essentieel voor een energieneutrale woning)

Een hoge isolatiewaarde is niet alleen beter voor uw woning, maar ook voor uw portemonnee. Zo kunt u jaarlijks op energiekosten besparen en zelfs subsidie krijgen voor het isoleren. Lees dit artikel als u meer wilt weten over de subsidie voor isolatie! Voor uw vloerisolatie is het verstandig om een minimale isolatiewaarde van 3,3 te bereiken. Indien u gebruik maakt van vloerverwarming raden wij u aan om een minimale isolatiewaarde van 5,0 te bereiken.