Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Isolatiewaarde
-
Lengte
Prijs per m2
-
Prijs
-

Kooltherm K8 Spouwplaat

De Kooltherm / Resol K8 Spouwplaat van Kingspan is zeer geschikt voor slanke spouwmuur constructies. Kooltherm heeft een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld PIR, waardoor u dunner óf beter kunt isoleren. U bespaart hiermee dus kostbare ruimte in vergelijking met traditionele isolatiematerialen, waardoor u meer ruimte behoudt aan de binnenzijde van bijvoorbeeld uw woning. Bovendien heeft de plaat aan 2-zijden een micro geperforeerd aluminium cachering, waardoor de isolatieplaat beter beschermd is tegen vocht.

Kooltherm K8 Spouwplaat

De Kooltherm / Resol K8 Spouwplaat van Kingspan is zeer geschikt voor slanke spouwmuur constructies. Kooltherm heeft een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld PIR, waardoor u dunner óf beter kunt isoleren. U bespaart hiermee dus kostbare ruimte in vergelijking met traditionele isolatiematerialen, waardoor u meer ruimte behoudt aan de binnenzijde van bijvoorbeeld uw woning. Bovendien heeft de plaat aan 2-zijden een micro geperforeerd aluminium cachering, waardoor de isolatieplaat beter beschermd is tegen vocht.

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Kooltherm K8 kopen

De Kingspan Kooltherm K8 spouwplaat is een isolatieplaat zeer geschikt voor slanke spouwmuur constructies. Met een lambdawaarde vanaf 0,018 W/m.K bent u ervan verzekerd dat u al gauw een hoge isolatiewaarde bereikt met een geringe dikte. In vergelijking met andere isolatiematerialen, zoals PIR, bereikt u dus al veel sneller een hogere isolatiewaarde. 

Plus- en minpunten van de Kingspan Kooltherm K8 spouwplaat

Naast de goede isolerende eigenschappen van de Kooltherm K8 Spouwplaat, heeft de plaat een vezelvrije kern en is hij aan twee zijden voorzien van een samengesteld, micro geperforeerd aluminium cachering. De aluminium cachering zorgt ervoor dat de isolatieplaat beter beschermd is tegen vocht en dat de isolatieplaat een hogere isolatiewaarde bereikt. Door het blijvende thermisch rendement, de hoge isolatiewaarde en het lage gewicht is de Kooltherm K8 Spouwplaat makkelijk te verwerken en monteren.

Kingspan Kooltherm K8 prijs

De prijs van spouwmuurisolatie is afhankelijk van verschillende factoren, waardoor de prijzen in de praktijk enorm verschillen. Als u benieuwd bent naar de gemiddelde prijs van verschillende spouwmuurisolatie, dan hebben wij een handig overzicht voor u.

Type isolatie

Gemiddelde prijs per m2

Isolatiewaarde bij een dikte van 70mm*

Kingspan Kooltherm K8

€20 tot €42

3,70

PIR Spouwmuurisolatie

€15 tot €30

3,15

Minerale wol

€15 tot €20 

2,00

EPS-parels

€15 tot €22

1,90

*Hoe hoger de isolatiewaarde, des te beter thermische prestatie is.

Aan de hand van dit overzicht komt de Kingspan K8 spouwplaat als beste isolatiemateriaal voor uw spouwmuurisolatie, omdat u met een geringe dikte al snel een hoge isolatiewaarde bereikt. Wilt u dus een kleine ruimte voorzien van spouwmuurisolatie, dan is de Kingspan K8 de juiste keuze. Bent u op zoek naar een goedkopere alternatief, dan is het verstandig om te kijken naar andere traditionele isolatiematerialen zoals PIR Spouwmuurisolatie, Minerale (glas)wol en EPS-parels.

Spouwmuurisolatie bevestigen

Voor het bevestigen van spouwmuurisolatie zijn er een aantal punten waar u op moet letten, namelijk:

  • Horizontaal en halfsteens aanbrengen
  • Maak geen gaten vooraf in de plaat, maar prik de plug rechtstreeks door de spouwplaten heen
  • Zorg ervoor dat u geen open voegen laat staan
  • Druk de isolatieplaten goed tegen het binnenblad aan
  • Plaats een isolatiestrook in de spouw zone onder de waterkering om vocht van buitenaf te weren
  • Schuin de horizontale voeg van de isolatieplaat af met het verloop van de waterkering
  • Zorg ervoor dat u een hoekverband maakt indien er sprake is van spouwmuurisolatie in de hoeken
  • Voorzie de platen met speciale spouwhaken. Gebruik minstens 3 spouwhaken per plaat
  • Plaats bovendien de spouwhaken licht afhellend naar buiten.

 

Voor meer informatie omtrent de plaatsing en bevestiging van spouwmuurisolatie is het handig om de verwerkingsvoorschriften van de leverancier goed door te nemen.

Welke dikte Kooltherm K8 heb ik nodig?

De dikte van de plaat is afhankelijk van uw situatie. Vaak staat er in het bouwbesluit al aangegeven welke isolatiewaarde u dient te behalen. Hoe dikker de Kooltherm K8 Spouwplaat, hoe hoger de isolatiewaarde. Omdat de Kooltherm K8 Spouwplaat zeer goede isolerende eigenschappen heeft, kunt u al snel een kleinere dikte gebruiken waardoor u ruimte bespaart. Om er zeker van te zijn dat u de juiste dikte kiest kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor advies!

Wat is een goede isolatiewaarde voor mijn spouwmuurisolatie?

Een huis dat goed geïsoleerd is zal in de winter warmte behouden, en in de zomer warmte goed tegen houden. De Rd-waarde van het materiaal geeft de weerstand aan van een enkel materiaal in uw constructie. De Rc-waarde geeft de weerstand van de totale constructie aan. Beide factoren zijn relevant en zullen invloed hebben op de totale isolatiemaatregel. 

Isolatiewaarde (Rc)

Niveau van isolatie

1,3

Matig

2,5

Goed

4,0

Zeer goed

6,0 – 10,0

Uitstekende isolatie (essentieel voor een energieneutrale woning)

Een hoge isolatiewaarde is niet alleen beter voor uw woning, maar ook voor uw portemonnee. Zo kunt u jaarlijks op energiekosten besparen. Bij spouwmuurisolatie kunt u zelfs subsidie krijgen indien u een isolatiewaarde bereikt van minstens 1,1 (m2K/W).