Wij worden goed beoordeeld op
     feedback company

Winkelwagen

Kooltherm / Resol K15 Vliesgevelplaat

Kooltherm / Resol K15 Vliesgevelplaat

Sorteer op:

De kooltherm K15 Vliesgevelplaat van Kingspan is een hoogwaardige resol hardschuim isolatieplaat geschikt voor het isoleren van buitengevels. Kooltherm heeft een zeer hoge isolatiewaarde (0,021), waardoor u nog dunner kunt isoleren dan met bijvoorbeeld PIR (0,027), EPS (0,036) of glaswol (0,040). De isolatieplaat is aan één zijde voorzien van gesloten zwart samengesteld aluminium folie en aan de andere zijde een micro geperforeerd blank aluminium folie. Door de hoge isolatiewaarde en waterkerende laag is de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat uitstekend toe te passen als isolatie in buitengevels.

Kooltherm K15 kopen

De Kooltherm K15 Vliesgevelplaat van Kingspan is ideaal toe te passen als isolatie in vliesgevels. Met een lambdawaarde van maar liefst 0,021 W/m.K bent u ervan verzekerd dat u een hoge isolatiewaarde behaalt met een geringe dikte. U bespaart hiermee dus kostbare ruimte in vergelijking met andere andere isolatiematerialen. In vliesgevels is de ruimte vaak beperkt, de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat is dan ook uitstekend voor deze nauwe ruimtes. De plaat wordt geleverd met een zwarte cachering en kan in een gevelsysteem met open voegen toegepast worden. 

Doordat de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat een harde isolatieplaat is, behoudt u een gegarandeerde luchtspouw. Zo realiseert u een slanke bouwconstructie. Bovendien behoudt u ontwerpvrijheid, zodat er meer ruimte beschikbaar is voor een mooie gevel.

Wat zijn vliesgevels?

Een vliesgevel is een niet dragende gevel en wordt ook wel een glasgevel genoemd. Dit houdt in dat deze gevels over het algemeen niet zwaar belast worden. Vliesgevels worden ook wel gebruikt als een afscheiding tussen het interieur en het exterieur van een gebouw. Vliesgevels worden vaak gebruikt om het gebouw te verfraaien. 

Een vliesgevel kunt u op verschillende manieren isoleren. De Kingspan K15 Vliesgevelplaat is hiervoor de ideale oplossing, omdat het een zeer hoge isolatiewaarde heeft waardoor u dun kunt isoleren. Bovendien wordt de Kingspan K15 Vliesgevelplaat geleverd met een waterkerende laag en is goed toe te passen in een gevelsysteem met open voegen. Deze isolatieplaat is duurder dan traditionele isolatiematerialen, maar hier krijgt u wel een hoge isolatiewaarde voor terug en kunt u met minder dikte werken. 

Vliesgevel isoleren kosten

Type isolatiemateriaal
Isolatiewaarde bij een dikte van 80mm*
Gemiddelde prijs per m2
Kingspan Kooltherm K15
4,00
€25 tot €70
Steenwol
2,25
€10 tot €17
Glaswol
2,25
€6 tot €15
Optim-R vacuüm isolatie**
Vanaf €150

*Hoe hoger de isolatiewaarde, des te beter de thermische prestatie.

**Optim-R vacuüm isolatie heeft een maximale isolatiedikte van 50mm.

Bouwbesluit bij gevelisolatie

Volgens het bouwbesluit dient de gevelisolatie bij nieuwbouw aan een Rc van 4,5 (m2 K/W) te voldoen. Vanaf de invoering van BENG dient de gevelisolatie aan een Rc van 4,7 (m2 K/W) te voldoen. Het is dus belangrijk dat u de juiste isolatiemateriaal kiest voor uw klus. Vliesgevels zijn uit zichzelf al vaak voorzien van een goede isolatie, waardoor u niet gauw een grote dikte isolatieplaat nodig heeft. De juiste dikte dient dan ook bepaald te worden door het ontwerp van het gebouw. Lees hier meer over het bouwbesluit

Welke dikte Kooltherm K15 heb ik nodig?

De dikte van de plaat is afhankelijk van verschillende factoren. In het bouwbesluit staat aangegeven welke isolatiewaarde u dient te behalen. Omdat de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat goede isolerende eigenschappen heeft, kunt u al snel een kleinere dikte gebruiken waardoor u ruimte bespaart.

Wat is een goede isolatiewaarde voor mijn buitengevel?

Een huis dat goed geïsoleerd is zal in de winter warmte behouden, en in de zomer warmte goed tegen houden. De Rd-waarde van het materiaal geeft de weerstand aan van een enkel materiaal in uw constructie. De Rc-waarde geeft de weerstand van de totale constructie aan. Beide factoren zijn relevant en zullen invloed hebben op de totale isolatiemaatregel. Hieronder vindt u een overzicht met daarin de Rc-waarde (dus constructie) en het gehanteerde niveau van isolatie.

Isolatiewaarde (Rc)
Niveau van isolatie
1,30
Matig
2,50
goed
4,00
Zeer goed
6,00 – 10,00
Uitstekende isolatie (essentieel voor een energieneutrale woning)

Een hoge isolatiewaarde is niet alleen beter voor uw woning, maar ook voor uw portemonnee. Zo kunt u jaarlijks op energiekosten besparen en zelfs subsidie krijgen voor het isoleren. Lees hier meer over subsidie op isolatie!

Pluspunten van Kooltherm K15 platen