Particulier en zakelijk
Voordelige isolatie voor iedereen
Voordelige isolatie voor iedereen
Menu
100% laagste prijs garantie bij Isodirect
Vraag hier uw offerte aan!
Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!
Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs
Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00
Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal
De kruipruimte onder uw huis is vaak een vochtige en koude ruimte. Hierdoor vinden schimmels vaak hun weg in de constructie, terwijl u deze liever vermijdt. Met kruipruimte isolatie (ook wel bodemisolatie genoemd) kunt u kou en vocht problemen voorkomen. Kou kan via de kruipruimte omhoog komen en dat zorgt voor temperatuurschommelingen. Om deze kou op te vangen verhoogt u de temperatuur op de thermostaat en dat ziet u uiteindelijk terug op uw energierekening. Bovendien kan vocht vanuit de kruipruimte naar boven trekken wat schimmel en houtrot kan veroorzaken.
Het is daarom belangrijk dat u uw kruipruimte goed isoleert. Wat de beste optie is om uw kruipruimte te isoleren is afhankelijk van uw situatie. Zo kunt u namelijk de bodem van de kruipruimte isoleren (bodem isolatie), maar u kunt ook de vloer vanuit de kruipruimte isoleren (vloerisolatie). Bodemisolatie is een stuk minder effectief dan vloerisolatie, maar wanneer de kruipruimte te klein is dan is dat vaak de enige mogelijkheid. Op deze pagina leest u welk isolatiemateriaal geschikt is voor het isoleren van de kruipruimte en hoe u het isolatiemateriaal plaatst.
De kruipruimte van je woning kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Belangrijk hierbij is dat je onderscheid maakt tussen bodemisolatie en vloerisolatie.
Bodemisolatie is het isoleren van de bodem van de kruipruimte, wat er voor zorgt dat er minder vocht en condens omhoog komt en trekt in de vloer van uw woning. Bodemisolatie bestaat vaak uit EPS-parels die worden geblazen op de bodem. Dit gebeurt voornamelijk wanneer de kruipruimte te smal is (kleiner dan 35 cm) om vloerisolatie te plaatsen, omdat bodemisolatie een stuk minder isoleert.
Vloerisolatie is het isoleren van de houten of betonnen vloer vanuit de kruipruimte. Het isolatiemateriaal wordt dan tegen de onderkant van de vloer geplaatst. Hiervoor moet er genoeg ruimte zijn in de kruipruimte om te kunnen werken, dit is het geval wanneer de kruipruimte minimaal 35 cm diep is. Vloerisolatie isoleert een stuk beter dan bodemisolatie en heeft bovendien vaak ook goede akoestische eigenschappen, waardoor de vloer een stuk stiller is.
Let op! Is er een laag water in de kruipruimte? Dan dient u contact op te nemen met een professional. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar het is belangrijk om te weten waar het water vandaan komt voordat je begint met isoleren. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor de woning.
→ Bekijk bodemisolatie kruipruimte
→ Bekijk vloerisolatie kruipruimte
Het kan zo zijn dat er geen of een te lage kruipruimte is in je woning. In dat geval zijn er een aantal andere opties mogelijk. Zo kun je de bodem van de kruipruimte isoleren met EPS-parels, maar is het ook mogelijk om de bodem te laten uitgraven zodat er voldoende ruimte is in de kruipruimte. Een ander alternatief is om de vloer van boven te isoleren. Hiervoor zijn er twee mogelijkheden:
1. Houten ondervloer: Bij een houten ondervloer is het mogelijk om de bestaande vloer weg te halen en isolatiemateriaal tussen de houten balken te klemmen. Ook is het mogelijk om bovenop de houten vloer een zwevende houten dekvloer aan te brengen. Nadeel hiervan is dat de vloer iets hoger komt te liggen.
→ Bekijk houten vloer isolatie
2. Betonnen ondervloer: Bij een betonnen vloer is het mogelijk om, net als bij een houten vloer, een zwevende dekvloer aan te brengen. Het nadeel is dat de vloer iets hoger komt te liggen, waardoor je rekening dient te houden met plinten, deuren en kasten.
→ Bekijk betonnen vloer isolatie
Kruipruimte en ventilatie is enorm belangrijk. Wanneer je de kruipruimte betreedt zie je dat er roosters op verschillende plekken staan. Het is belangrijk dat bij het na-isoleren van de kruipruimte deze ventilatie roosters niet geblokkeerd worden. Wanneer er geen ventilatie in de kruipruimte is, kan er namelijk radongas ophopen en vochtproblemen ontstaan wat nadelig is voor de isolatie.
Hoeveel ventilatie je nodig hebt is afhankelijk van de type vloer:
Klantenservice
Producten
Over Isodirect
Alles over isolatie
© 2022 Isodirect. Alle rechten voorbehouden
© 2022 Isodirect. Alle rechten voorbehouden
Fusce vel eros leo. Proin non sapien gravida, aliquam felis at, ultricies nisl. Nullam porttitor, enim vel pellentesque lacinia, dui lorem porta velit, sed finibus mi elit sit amet leo. Aenean lectus justo, ultricies sed condimentum eget, lacinia quis nunc. Suspendisse bibendum erat in semper pretium. Quisque molestie vestibulum mauris, id faucibus dui. Duis eu venenatis urna. Proin euismod maximus urna, in sagittis nisi accumsan et. Nunc a dui ante. Nullam vestibulum libero tincidunt mi blandit porttitor. Ut ac nisi libero. In a velit ut dui pharetra ullamcorper eget eu ipsum. Integer ante justo, dictum et tincidunt vel, malesuada nec sapien. Morbi vitae nisi ac turpis venenatis tincidunt. In est diam, consectetur sed felis sit amet, egestas laoreet lacus.
Fusce vel eros leo. Proin non sapien gravida, aliquam felis at, ultricies nisl. Nullam porttitor, enim vel pellentesque lacinia, dui lorem porta velit, sed finibus mi elit sit amet leo. Aenean lectus justo, ultricies sed condimentum eget, lacinia quis nunc. Suspendisse bibendum erat in semper pretium. Quisque molestie vestibulum mauris, id faucibus dui. Duis eu venenatis urna.