Wij worden goed beoordeeld op
     feedback company

Winkelwagen

Vloerisolatie kruipruimte

Vloerisolatie kruipruimte

Vloer isolatie is belangrijk voor uw wooncomfort en zorgt voor een besparing op uw energierekening. Op deze pagina leest u welk isolatiemateriaal geschikt is voor uw klus en hoe u het isolatiemateriaal plaatst.

Kruipruimte onder betonvloer

Als u uw kruipruimte wilt isoleren en u heeft voldoende ruimte onder de betonvloer om isolatie te plaatsen dan kunt u kiezen voor PIR of EPS. Beide soorten werken goed tegen vocht. Het grote voordeel van PIR is dat u relatief dun kunt isoleren om een hoge isolatiewaarde te halen. Heeft u voldoende ruimte dan kunt u kiezen voor EPS, wat vaak goedkoper is. U plaatst de platen eenvoudig met een isolatie lijm

Vindt u isoleren te duur? Kijk dan ook eens naar onze B-keus producten.

Kruipruimte onder houten vloer

U kunt de kruipruimte onder uw houten vloer ook isoleren met verschillende isolatiematerialen. Bij een houten vloer is het belangrijk dat het isolatiemateriaal kan ademen, zodat vochtproblemen worden voorkomen. Daarom wordt vaak gekozen voor wol soorten, zoals steenwol, glaswol of minerale wol met daarop damp-open folie. Dit is vaak ook een voordeligere manier van isoleren.

Let op: Vul hoeken, gaten en kieren goed om een koudebrug te voorkomen. Een tip hiervoor is om het isolatiemateriaal breder uit te snijden dan de exacte afmeting tussen de balken, zodat u zeker weet dat alle hoeken en gaten dicht geklemd zijn door het isolatiemateriaal.