Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Isolatiewaarde
-
Lengte
Prijs per m2
-
Prijs
-

Kingspan Therma TW50 Spouwplaat

Spouwmuur isolatie nodig? Met de PIR aluminium Spouwplaat behaalt u een hoge isolatiewaarde met een geringe dikte. De isolatieplaat heeft aan 2 zijden aluminium cachering, zodat deze bestand is tegen damp. De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaten zijn ideaal om te gebruiken bij nieuwbouw en renovatie. Voor meer informatie over de spouwmuur en voor meer opties voor uw spouwmuurisolatie kunt u naar onze spouwmuurisolatie pagina.

Spouwmuur isolatie nodig? Met de PIR aluminium Spouwplaat behaalt u een hoge isolatiewaarde met een geringe dikte. De isolatieplaat heeft aan 2 zijden aluminium cachering, zodat deze bestand is tegen damp. De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaten zijn ideaal om te gebruiken bij nieuwbouw en renovatie. Voor meer informatie over de spouwmuur en voor meer opties voor uw spouwmuurisolatie kunt u naar onze spouwmuurisolatie pagina.

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

PIR spouwplaten.

De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat is zeer geschikt voor het isoleren van spouwmuren in woning- en utiliteitsbouw. De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat heeft een lambdawaarde vanaf 0,022 W/(m∙K), waarmee deze een goede isolatiewaarde bereikt en u bent verzekerd van hoge isolatiewaardes tegen een geringe dikte. U bespaart hiermee dus kostbare ruimte in vergelijking met traditionele isolatiematerialen.

Naast de goede isolatie eigenschappen van de PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat, heeft de plaat een vezelvrije PIR hardschuim kern en is hij aan twee zijden voorzien van een aluminium meerlagen complex. Het aluminium meerlagen complex zorgt voor een dampdichte laag die condens tegenhoudt. Door het blijvende thermisch rendement, de hoge isolatiewaarde, het lage gewicht, en de drukvastheid is de PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat makkelijk te verwerken en monteren. De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaten zijn ideaal om te gebruiken bij nieuwbouw en renovatie.

Pluspunten van de PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat

PIR spouwisolatie

Voor het isoleren van uw spouwmuur kunt u gebruik maken van verschillende materialen. Onze PIR Spouwmuurisolatie is hier uitermate geschikt voor, omdat u met relatief dunne platen al snel een hoge isolatiewaarde kunt bereiken. Bovendien zorgt de tand- en groef randwerkerking voor een uitstekende bescherming tegen inwatering en koudebruggen

PIR spouwmuurisolatie voorschriften

Het is belangrijk dat u uw PIR spouwmuurisolatie juist bevestigd, omdat dit niet alleen effect heeft op de energieprestatie van het gebouw, maar ook op de brandveiligheid en bruikbaarheid. Zorg bij een PIR Spouwmuurisolatie dat u gebruik maakt van een effectieve luchtspouw. De effectieve luchtspouw wordt bepaald door het ontwerp detail en de nauwkeurigheid van werken. Een effectieve luchtspouw bereikt u vanaf minimaal 20 mm.

Bij het gebruik van de PIR Spouwplaten dient u rekening te houden met het volgende:

  • Plaats de sponning naar buiten afwaterend om inwatering te voorkomen.
  • Houd de PIR spouwplaat minimaal 50 mm vrij van de bovenkant van de fundering.
  • Breng altijd de eerste laag isolatieplaten waterpas aan.
  • Breng de PIR spouwplaten verspringend (halfsteensverband) aan.
Isolatieplaat in spouwmuur

PIR 2-zijdig aluminium spouwplaat bevestigen

PIR Spouwplaten kunnen bevestigd worden op zowel nieuwe spouwmuren, bestaande binnenmuren als buitenmuren. 

Bij het gebruik van alle type bestaande binnenmuren, dient u gebruik te maken van spouwankers. De spouwankers zorgen voor een verankering tussen de binnen- en buitenmuur en houdt de PIR spouwplaten op zijn plaats. Bovendien heeft u hierdoor geen problemen met uitstekende spouwankers. Wanneer de buitenmuur wordt opgemetseld, worden de spouwankers aangebracht met behulp van een inslaghulpstuk. De spouwankers worden op deze manier verboden tussen de voegen van de gemetselde manier en u blijft met een zeer stevige constructie over. De binnenmuur, de PIR spouwmuurisolatie en de buitenmuur zijn dan op de juiste manier met elkaar verbonden.

Voor meer informatie betreffende het bevestigen van de PIR spouwplaten verwijzen wij u door naar ons kenniscentrum.

PIR spouw isoleren

De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat gebruikt u voor het isoleren van spouwmuren in de woning- en utiliteitsbouw. Met PIR behaalt u een langdurige hoge isolatiewaarde. Door de hoge isolatiewaarde kunt u dunner isoleren in vergelijking met andere isolatiematerialen. Met PIR 2-zijdig aluminium spouwplaten bespaart u kostbare ruimte in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. 

Naast de goede isolatie eigenschappen van de PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat, heeft de plaat een vezelvrije PIR hardschuim kern en is hij aan twee zijden voorzien van een aluminium meerlagen complex. Het aluminium meerlagen complex zorgt voor een dampdichte laag die condens tegenhoudt. 

Door het lage gewicht en de drukvastheid is de spouwplaat makkelijk te verwerken en te monteren. Door het blijvende thermisch rendement, de hoge isolatiewaarde en de gemakkelijke verwerking is de PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat ideaal om te gebruiken bij nieuwbouw en renovatie.