Particulier en zakelijk
Voordelige isolatie voor iedereen
Voordelige isolatie voor iedereen
Menu
100% laagste prijs garantie bij Isodirect
Vraag hier uw offerte aan!
Muurisolatie, spouwmuurisolatie en voorzetwandisolatie zijn belangrijk omdat het u veel geld kan besparen. Bovendien draagt muurisolatie bij aan uw wooncomfort doordat warmte beter binnen blijft en kou buiten. Zonder muurisolatie komt de kou door uw muren heen en verliest u tot wel 20% aan warmte. Dat kan aardig oplopen in de energiekosten! Daarom is het belangrijk dat u de juiste thermische muurisolatie kiest.
Isolatiemateriaal bestaat niet alleen om warmte binnen te houden, maar het heeft ook andere voordelen, zoals het voorkomen van vochtproblemen en het verbeteren van akoestiek met geluidsisolatie. Het voorkomen van vochtproblemen helpt schimmel tegen te gaan en is beter voor uw gezondheid, zeker als u bijvoorbeeld astma heeft. Ook toepassingen zoals voorzetwand isolatie en scheidingswand isolatie behoren tot de mogelijkheden. Maar welk type muurisolatie kiest u nou? En welk isolatiemateriaal past bij uw klus? Op deze pagina helpen we u met het kiezen van de juiste toepassing voor uw muur.
Bekijk hier: Voorzetwand | Scheidingswand | Spouwmuur | Buitenmuur | Badkamer
Voor het kiezen van de juiste type isolatie is het belangrijk dat u onderscheid maakt tussen de verschillende type muren.
Bij het isoleren van nieuwbouw wordt voornamelijk gekozen voor spouwmuurisolatie, omdat de spouw dan nog toegankelijk is. Bij na-isolatie gaat dat een stuk moeilijker en is het isoleren van de binnen- of buitenmuur een betere optie. Daarnaast wordt er ook vaak gekozen voor het plaatsen en isoleren van een scheidingswand, omdat je op die manier niet alleen een verbeterd wooncomfort creëert, maar ook extra ruimtes maakt. Er zijn dus verschillende mogelijkheden beschikbaar en het is daarom ook belangrijk dat u van tevoren beslist wat voor ruimte u wilt isoleren.
Hieronder worden alle toepassingen verder toegelicht.
Voorzetwand isolatie is een vaak gebruikte methode om een al bestaande muur na te isoleren. De voorzetwand plaatst u aan de binnenkant van de bestaande muur en het isolatiemateriaal plaatst u er tussenin. Het voordeel van voorzetwand isolatie is dat u de bestaande muur niet hoeft te slopen, maar u levert daarvoor wel een stukje ruimte in en het isoleert minder goed dan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie.
De spouw (ruimte tussen de buitenmuur en binnenmuur) wordt via deze toepassing niet geïsoleerd. De voorzetwand muurisolatie zorgt in dit geval voor thermische isolatie. Wij adviseren dan ook om via de buitenkant te isoleren – tenzij het niet anders kan. Vaak wordt voorzetwand isolatie uitgevoerd in combinatie met spouwmuurisolatie voor een nog beter resultaat.
Het materiaal van de buitenmuur bepaalt welk type isolatiemateriaal geschikt is voor uw klus.
→ Bekijk voorzetwandisolatiematerialen
Buitenmuur isolatie is isolatie van buitenaf plaatsen tegen de buitengevel. Dit is vaak de meest effectieve oplossing van alle types muurisolatie, omdat bij het na-isoleren u geen ruimte verliest in uw woning en de bestaande spouwmuur niet hoeft aan te passen. Een nadeel is wel dat u rekening dient te houden met de luchtcirculatie, zoals het openhouden van de ventilatieroosters aan de buitenkant van het huis. Is de luchtcirculatie niet goed? Dan blijft het vocht in de muur hangen en kan schimmel ontstaan.
Daarnaast dient het isolatiemateriaal aan de buitengevel droog te zijn en te blijven. Daarom dient het dak van de woning een oversteek te hebben, zodat de buitenmuur isolatie droog blijft. Let er ook op dat het uiterlijk van de woning anders gaat worden bij van buitenaf isoleren! U brengt immers isolatie aan op de buitenkant van de gevel. Als u de buitengevel ongewijzigd wilt laten, kunt u het beste kiezen voor voorzetwand isolatie– muur isolatie van binnenuit.
→ Bekijk buitenmuur isolatie
Spouwmuur isolatie is de meest gekozen manier om een buitenmuur te isoleren. Een spouwmuur bestaat uit een binnenmuur, een buitenmuur en de ruimte daartussen, de zogenaamde ‘spouw’. De spouwmuur isolatie methode is het meest effectief bij nieuwbouw, want dan kunt u de spouw gemakkelijk vullen met isolatiemateriaal. U kunt hier het beste PIR voor gebruiken.
Het voordeel van spouwmuurisolatie is dat het niet ten koste gaan van de ruimte binnen, de ruimte buiten het huis, het uiterlijk van uw muur of kabels en leidingen in uw muur.
Hou er wel rekening mee dat bij bestaande huizen spouwmuur na-isolatie een stuk lastiger is dan het isoleren van de binnenmuur, omdat het lastiger is om dan in de spouwmuur te kunnen werken.
→ Bekijk spouwmuur isolatie
Scheidingswanden hebben meestal als doel om twee ruimtes te scheiden. Bij de scheidingswand is met name de geluidsoverdracht en de akoestiek van de isolatie belangrijk. Doordat u akoestische isolatie plaatst voorkomt u geluidshinder tussen verschillende ruimtes, bijvoorbeeld als iemand in de andere ruimte een gesprek voert. Daarnaast ervaart u ook een beter thermisch wooncomfort. Met scheidingswand isolatie kunt u gerichter een bepaalde kamer verwarmen zonder dat u de andere ruimtes verwarmt en dat houdt de energiekosten laag.
Bij scheidingswand isolatie maakt u gebruik van een houten scheidingswand of een metalstud wand. Het isolatiemateriaal plaatst u gemakkelijk tussen de profielen van de wand. De meest gekozen isolatie hiervoor is glaswol, steenwol, minerale wol of houtvezelisolatie.
De kosten van muurisolatie hangen uiteraard af van een aantal factoren. Ten eerste, hoeveel vierkante meter aan muurisolatie u nodig heeft. Ten tweede, de gewenste isolatiewaarde en dan ten slotte het materiaal dat u kiest. Veel factoren dus om rekening mee te houden wat betreft de kosten.
Het aantal vierkante meters spreekt voor zich; hoe meer vierkante meters u moet isoleren, hoe duurder het project wordt. De gewenste isolatiewaarde is hetzelfde; hoe hoger de isolatiewaarde, hoe duurder de isolatie in totaal. U moet een goede balans vinden tussen een hoge isolatiewaarde voor comfort, maar niet te duur. Hou hierbij wel rekening met de subsidievereisten. Vaak wordt hier ook gekeken naar de isolatie richtlijnen voor renovatie en nieuwbouw in het bouwbesluit.
Ten slotte het materiaal dat u kiest heeft invloed op de prijs. PIR aluminium is duurder dan glaswol, maar isoleert wel beter met minder dikte. Kijk even goed bij de verschillende types muurisolatie in de keuzes hierboven om de juiste keuze te maken tussen de verschillende materialen.
→ Bekijk subsidie voorwaarden
→ Bekijk bouwbesluit
Klantenservice
Producten
Over Isodirect
Alles over isolatie
© 2022 Isodirect. Alle rechten voorbehouden
© 2022 Isodirect. Alle rechten voorbehouden
Fusce vel eros leo. Proin non sapien gravida, aliquam felis at, ultricies nisl. Nullam porttitor, enim vel pellentesque lacinia, dui lorem porta velit, sed finibus mi elit sit amet leo. Aenean lectus justo, ultricies sed condimentum eget, lacinia quis nunc. Suspendisse bibendum erat in semper pretium. Quisque molestie vestibulum mauris, id faucibus dui. Duis eu venenatis urna. Proin euismod maximus urna, in sagittis nisi accumsan et. Nunc a dui ante. Nullam vestibulum libero tincidunt mi blandit porttitor. Ut ac nisi libero. In a velit ut dui pharetra ullamcorper eget eu ipsum. Integer ante justo, dictum et tincidunt vel, malesuada nec sapien. Morbi vitae nisi ac turpis venenatis tincidunt. In est diam, consectetur sed felis sit amet, egestas laoreet lacus.
Fusce vel eros leo. Proin non sapien gravida, aliquam felis at, ultricies nisl. Nullam porttitor, enim vel pellentesque lacinia, dui lorem porta velit, sed finibus mi elit sit amet leo. Aenean lectus justo, ultricies sed condimentum eget, lacinia quis nunc. Suspendisse bibendum erat in semper pretium. Quisque molestie vestibulum mauris, id faucibus dui. Duis eu venenatis urna.