Badkamer muurisolatie.

Badkamer isolatie heeft als doel om warmte binnen te houden en vocht-condens vorming tegen te gaan in uw badkamer. Badkamer isolatie zorgt ervoor dat er minder temperatuurverschil is tussen de lucht en de oppervlakte, wat de kans op condens vermindert. De kans op schimmels neemt daarmee aanzienlijk af. Bij het isoleren van uw badkamer is het van belang dat u de juiste soort isolatiemateriaal kiest en de muren voorziet van een zogeheten dampscherm. Doet u dit niet, dan zal er vocht in het isolatiemateriaal trekken. Het isolatiemateriaal zal beschadigen en minder goed isoleren. 

Hier wordt vaak gekozen voor XPS bouwplaten. Dankzij de afwerklaag bij XPS platen kan hier gemakkelijk op gestuct of betegeld worden waardoor de klus eenvoudig afgewerkt kan worden.

Badkamer isoleren xps

badkamer isoleren

Het isoleren van de badkamer is een vrij eenvoudige en belangrijke klus. In een badkamer is er namelijk enorm veel vocht en condens. Dit kan leiden tot schimmel in verschillende plekken van de badkamer en wanneer u er achter komt is het al vaak te laat. De binnenmuren dienen dus goed geïsoleerd te worden om de badkamer te beschermen. Om energie te besparen en verlies van warmte te voorkomen is het ook belangrijk om de leidingen extra te isoleren met busisolatie.