Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Voorzetwand isolatie.

Op zoek naar voorzetwand isolatie? Voor het isoleren van een voorzetwand kunt u verschillende isolatiematerialen gebruiken, zoals bijvoorbeeld PIR, glaswol en steenwol. Vaak wordt gekozen voor PIR omdat u hiermee hoge thermische waardes haalt en niet dik hoeft te isoleren. Daardoor voorkomt u ruimteverlies. De verschillende isolatiematerialen hebben verschillende isolatie eigenschappen, voordelen en nadelen. Hou er wel rekening mee dat u ruimte inlevert bij het plaatsen van een voorzetwand. U leest hier welke voorzetwand isolatie geschikt is voor uw klus en hoe u voorzetwand isolatie moet plaatsen.

Voorzetwand isolatie praktijk

Wat is een voorzetwand?

Een voorzetwand is een muur die u aan de binnenkant van de muur plaatst. Meestal is het doel warmte isolatie of geluidsisolatie. Bovendien is voorzetwand isolatie makkelijker te plaatsen dan buitenmuur isolatie. 

Een voorzetwand bestaat meestal uit een raamwerk met houten of metalen profielen. Tussen deze profielen wordt dan PIR, glaswol of steenwol geplaatst. Daaroverheen komt plaatmateriaal, zoals OSB platen of gipsplaten.

Let er op dat u bij voorzetwand isolatie binnenruimte verliest. Wilt u zo min mogelijk ruimte verliezen? Kies dan voor PIR isolatie. Is geluidsisolatie meer van u van belang? Kies dan voor glaswol of steenwol. U kunt ook kiezen voor een combinatie van beide. 

Zelf voorzetwand plaatsen

Wilt u zelf een voorzetwand plaatsen? Veel gebruikte isolatiematerialen zijn PIR, glaswol en steenwol. 

Bekijk onze stappenplannen en bestellijst voor het isoleren van uw voorzetwand:

Bekijk ook ons complete stappenplan + bestellijst voor voorzetwand isoleren van binnenuit met PIR

Bekijk ook ons complete stappenplan + bestellijst voor voorzetwand isoleren van binnenuit met glaswol

wat kost voorzetwand isolatie?

De kosten zijn afhankelijk van het materiaal dat u gaat gebruiken, het aantal m2 en hoe dik u gaat isoleren. Het goedkoopst is om met glaswol te isoleren, gevolgd door steenwol en het duurste is PIR isolatie. 

Voor het berekenen van de kosten bij dakisolatie kunt u het beste kijken we naar de meest gebruikte materialen en diktes: PIR (gebruikt bij van buitenaf isoleren), glaswol en steenwol. De kosten voor PIR platen van 8 cm bedragen ongeveer 20,75 per m2, terwijl glaswol van 14 cm dik rond de 5,30 per m2 kost en steenwol van 14 cm dik 9,10 per m2 kost. 

De prijzen voor voorzetwand isolatie zijn bij een muur van 50 m2:

PIR isolatie€ 500 – € 1000
Steenwol isolatie€ 200 – € 1000
Glaswol isolatie€ 125 – € 750
Subsidie isolatie
Voorzetwand isolatie

voorzetwand isoleren

Een muur is gemakkelijk te isoleren door een voorzetwand te plaatsen aan de binnenkant van de woning. Hierbij plaatst u een extra wand met isolatiemateriaal voor de bestaande muur. U levert wat ruimte in, maar krijgt er wel veel warmte (thermische), akoestische en geluid-voordelen voor terug. Daarnaast kunnen oneffenheden, leidingen, bekabeling worden weggewerkt door het plaatsen van isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Kortom, een voorzetwand plaatsen is een slimme oplossing om uw woning van isolatie te voorzien.

voorzetwand plaatsen met PIR platen

Wilt u goed én dun isoleren? Gebruik dan PIR isolatie. PIR platen hebben een hogere isolatiewaarde dan glaswol of steenwol, waardoor u dun kunt isoleren. Zo verliest u zo min mogelijk binnenruimte.  

Het plaatsen van een voorzetwand met PIR gaat gemakkelijk met hardschuim isolatieplaten. PIR is een stevig materiaal, waardoor u het gemakkelijk kunt bevestigen aan een rachelwerk. Gebruik voor het rachelwerk ventilatielatten, zodat u een luchtstroom achter de isolatieplaten heeft. U kunt de platen vervolgens op de ventilatielatten lijmen of schroeven. Tussen de platen brengt u purschuim aan. Werk vervolgens de naden af met aluminium tape. Vergeet ook niet om een aantal stootvoegen in de buitenmuur vrij te maken, zodat vocht kan ontsnappen.

Bij voorzetwand isolatie met PIR adviseren bij gebruik te maken van onze isolatieplaten met tweezijdig aluminium cachering. U heeft dan geen folie nodig, omdat de laag aluminium folie damp remmend werkt. Meer weten? Bekijk dan ons handige stappenplan en bestellijst!

→ Bekijk voorzetwand isoleren met PIR platen stappenplan

voorzetwand isolatie plaatsen met glas of steenwol

Glaswol en steenwol zijn veelgebruikte isolatiematerialen bij voorzetwand isolatie. Beide materialen zijn namelijk makkelijk tussen de houten balken of profielen te klemmen. Dat komt omdat glaswol en steenwol flexibele materialen zijn. Het voordeel van glaswol is de prijs: het is iets goedkoper dan steenwol en een stuk goedkoper dan PIR. Glaswol heeft wel een iets mindere geluidsisolatie dan steenwol. 

Steenwol is daarentegen duurder, maar geeft weer een betere geluidsisolatie. Bovendien is bij steenwol isolatie de brandweerstand hoger en is steenwol 

Doordat glaswol goedkoop is, is het een populaire optie onder doe-het-zelvers. Het nadeel is wel dat u een veel grotere dikte nodig heeft dan met PIR isolatie.

Een voorzetwand plaatsen met glaswol of steenwol is eenvoudig zelf uit te voeren. Meer weten? Bekijk dan ons stappenplan!

→ Bekijk voorzetwand isoleren met glaswol stappenplan

GlaswolSteenwol
GoedkoopstGoedkoop
Betere warmte isolatieGoede warmte isolatie
Goede geluidsisolatieBetere geluidsisolatie
BrandvertragendBetere brandvertraging
Matige vochtweerstandHoge vochtweerstand
Houten frame met steenwol