Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Isolatiewaarde
-
Lengte
Prijs per m2
-
Prijs
-

PIR 60mm

Op zoek naar PIR isolatie 60mm tegen de laagste prijs? Dan bent u bij Isodirect aan het juiste adres. Isodirect heeft voor iedere toepassing een geschikte pir plaat 60mm dik. Maar ook voor iedere prijsklasse! U vindt namelijk A- en B-keus isolatie terug. B-keus isolatie heeft slechts kleine ‘foutjes’, maar is een stuk goedkoper dan A-keus PIR isolatie 60mm!

Pir plaat categorie

Op zoek naar PIR isolatie 60mm tegen de laagste prijs? Dan bent u bij Isodirect aan het juiste adres. Isodirect heeft voor iedere toepassing een geschikte pir plaat 60mm dik. Maar ook voor iedere prijsklasse! U vindt namelijk A- en B-keus isolatie terug. B-keus isolatie heeft slechts kleine ‘foutjes’, maar is een stuk goedkoper dan A-keus PIR isolatie 60mm!

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Isolatiewaarde pir isolatie 60 mm

PIR isolatie 60mm isoleert zeer goed met een isolatiewaarde van 2.70 bij PIR aluminium. Met PIR isolatie heeft u het isolatiemateriaal te pakken met de hoogste isolatiewaarde. Dat betekent dat u met andere isolatiematerialen dikker zou moeten isoleren om dezelfde isolatiewaarde te krijgen.

Ons advies: isoleer zo dik mogelijk!

De ongeschreven regel is dat u zo dik mogelijk isoleert, maar daar bent u natuurlijk vrij in. De dikte is met name afhankelijk van de ruimte die u heeft. Voor het minimum wordt vaak de bepalingen in het bouwbesluit en voor subsidie gebruikt. De normen hiervoor zijn Rd: 3,50 voor daken en vloeren. Dat komt neer op 80mm PIR. Maar voor nieuwbouw is energieneutraal bouwen de norm met een Rd: 6,00 (140-160mm PIR).

Wij adviseren u zo dik mogelijk te isoleren. Als u niet meer ruimte heeft, dan kunt u het beste met PIR isolatie 60mm isoleren. U heeft dan de hoogste isolatiewaarde voor deze dikte. 

Voor andere isolatiematerialen, zoals EPSXPSglaswol of steenwol heeft u minstens 100mm dikte nodig om dezelfde isolatiewaarde te bereiken!

De voordelen van pir plaat 60 mm

PIR platen 60mm dik hebben een goede isolatiewaarde, zijn drukvast en licht van gewicht. Daarom zijn deze platen enorm populair bij dakdekkers, bouwbedrijven en doe-hetzelvers.

+ zeer goede isolatiewaarde

Daardoor kunt u dun isoleren. Met andere materialen dient u veel dikker te isoleren voor dezelfde isolatiewaarde. U heeft met PIR platen 60mm dus de hoogste isolatiewaarde voor deze dikte.

+ voor veel toepassingen geschikt

U kunt het pir 60mm goed gebruiken voor dak, muur, vloer en wanden. Het is licht van gewicht en drukvast, waardoor u het gemakkelijk kunt tillen, plaatsen en verwerken. 

+ Duurzaam en circulair

PIR is drukvast en goed bestand tegen vocht, waardoor het lang mee gaat. De isolatiewaarde blijft goed tot wel 30 jaar! Ook kan het materiaal tegenwoordig gerecycled worden.

– Prijs

Het nadeel is de wat hogere prijs dan bijvoorbeeld glaswol of EPS, maar u krijgt hier wel een hogere isolatiewaarde voor terug. In sommige toepassingen kan het ook handiger zijn om een zacht isolatiemateriaal te gebruiken, zodat u het makkelijk kunt klemmen in uw constructie.

 

PIR platen zijn beschikbaar in: pir 2-zijdig aluminiumpir aluminium kraftPIR glasvliesPIR bitumen of PIR kaal.

Zijn PIR platen 60mm geschikt voor uw klus?

Pir platen 60mm zijn geschikt voor dakmuurvloer en kruipruimte isolatie. Voor het gemak hebben we de instructies om pir platen 60mm te plaatsen hieronder neergezet:

Voor de meeste klussen gebruikt u:

Advies nodig over PIR isolatie 60mm ?

Heeft u advies nodig over PIR isolatie 60mm of een andere dikte? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op!

PIR 60 mm en alternatieve diktes

Bekijk hier de pir platen van andere diktes dan pir 60 mm dik.