Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Isolatiewaarde
-
Lengte
Prijs per m2
-
Prijs
-

PIR 70mm

Op zoek naar PIR 70mm? Dan bent u bij Isodirect aan het juiste adres. Wij hebben het grootste assoritment pir 70mm: aluminium, glasvlies, bitumen, onbekleed. PIR 70mm is ideaal voor het isoleren van uw gevel, plafond of hellend dak.

Pir plaat categorie

Op zoek naar PIR 70mm? Dan bent u bij Isodirect aan het juiste adres. Wij hebben het grootste assoritment pir 70mm: aluminium, glasvlies, bitumen, onbekleed. PIR 70mm is ideaal voor het isoleren van uw gevel, plafond of hellend dak.

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Isolatiewaarde van PIR 70mm

De rd-waarde van PIR 70mm met 2-zijdig alu is 3,15 en dat is hoog in vergelijking met EPS, glaswol en steenwol. U kunt met PIR dus dun isoleren en toch een goede isolatiewaarde halen. Met PIR 70mm houdt u het in de winter warm en in de zomer koel. Bovendien bespaart u op de energierekening.

Pir aluminium – Rd: 3.15

Pir aluminium kraft – Rd: 3.25

Pir glasvlies – Rd: 2.55

Pir bitumen – Rd: 2.55

Pir kaal – Rd: 2.90

PIR platen 70mm hebben dus een top Rd-waarde. Het is niet gek dat PIR platen 70mm een van de populairste isolatiematerialen en dikte is. Lees hieronder meer over wanneer u wel óf niet kiest voor PIR platen 70mm dikte.

Is PIR isolatie 70mm voldoende dik?

PIR isolatie 70mm is zeker dik genoeg! Maar de ongeschreven regel blijft dat u zo dik mogelijk isoleert. Heeft u meer ruimte? Isoleer dan dikker dan pir isolatie 70 mm. Heeft u minder ruimte? Dan heeft PIR isolatie 70mm de hoogste isolatiewaarde.

De normen voor de isolatiewaarde staan ook opgenomen in het bouwbesluit. Het bouwbesluit hanteert voor renovatie een rd-waarde van 3,50. Voor subsidie geldt dezelfde norm. Bij nieuwbouw gelden de normen voor energieneutraal bouwen met een Rd: 6,00.

Om een Rd van 3,50 te halen heeft u 8 cm pir nodig in plaats van 7 cm PIR. De vraag is hoeveel dat ene centimetertje scheelt! Dat is 0.35-0.45 minder rd-waarde, wat betekent 12,5% minder.

Tip! Wil je toch op de norm isoleren maar heeft u weinig ruimte? U kunt vaak extra diepte maken door een extra lat te bevestigen op uw constructie. Zo kunt u dikker isoleren dan met pir isolatie 70 mm.

Zijn pir platen 70 mm drukvast?

PIR platen 70mm dikte hebben een drukvastheid van 150-180 kPa. Dat is een hoge drukvastheid, waardoor u op de platen kunt lopen. De drukvastheid is voldoende voor normale woningbouw, garages, zolders enz. Heeft u zwaar materialen, zoals heftrucks, op de platen staan? Overweeg dan een hogere drukvastheid met bijvoorbeeld XPS of EPS 200.

Zijn PIR platen 70mm vochtbestendig?

PIR isolatie van 70mm dikte kunnen goed tegen vocht. Hiervoor dient de plaat wel een (aluminium) folie te hebben op de plaat. De aluminium folie is dampdicht, waardoor vocht niet bij de vezels kan komen. Komt het vocht toch bij de plaat? Dan wordt de plaat nat en neemt de isolatiewaarde van de PIR isolatie 70mm dikte af. 

Toepassingen van pir plaat 70 mm dik

Voor de meeste klussen gebruikt u:

PIR plaat 70mm welke cachering?

PIR 70mm is geschikt voor iedere toepassing, mits u de juiste afwerkingslaag (cachering) kiest. Bekijk hieronder welke cachering bij uw klus past:

Pir aluminium

Geschikt voor alle toepassingen: plat dak, schuin dak, muur, vloer.

Pir aluminium kraft

PIR aluminium kraft is hetzelfde als de PIR aluminium isolatieplaat, maar dan zit er nog een extra laag kraftpapier op. Deze plaat is dan ook geschikt voor dezelfde toepassingen als de alu plaat.

Pir glasvlies

Is geschikt voor EPDM dakbedekking op te plakken.

Pir bitumen

Is geschikt om bitumen dakbedekking op te branden.

Pir kaal

Is geschikt voor onder een niet te storten betonvloer.

advies voor het kopen van pir 70mm

Met PIR isolatie 70mm dikte zit u slechts 1 cm af van de normen in het bouwbesluit. Dus u zit met een zeer goede isolatiewaarde. Wilt u nu echt precies voldoen aan de norm? De norm wijzigt overigens vaak en wordt alsmaar hoger. U doet er dus verstandig aan zo dik mogelijk te isoleren. Dit komt de waarde van uw huis ten goede. Heeft u niet meer dikte dan PIR isolatie 70mm, dan kunt u het beste deze dikte gebruiken. 

Heeft u meer ruimte? Of kunt u meer ruimte maken (door een lat te bevestigen op uw dak bijvoorbeeld), dan kunt u beter dikker dan PIR isolatie 70mm gebruiken.

PIR 70mm of alternatief isolatiemateriaal

Met PIR 70mm heeft u één van de beste isolatiematerialen te pakken. U heeft in ieder geval de hoogste isolatiewaarde voor deze dikte. De keuze voor uw isolatiemateriaal is met name afhankelijk van de geschiktheid voor uw klus en uw wensen. Is PIR 70 mm geschikt voor uw klus? Wilt u liever goedkoper isoleren, dan kunt u ook kijken naar EPS, glaswol of steenwol (met mindere rd-waarde of dikker materiaal). 

PIR 70 mm dikte is één van de populairste materialen van dit moment, met name door de hoge isolatiewaarde!

PIR 70mm en andere diktes

PIR isolatie 70mm dikte is ook beschikbaar in andere diktes. Hoe dikker u isoleert hoe hoger de isolatiewaarde. Bekijk hier de diktes: