Wij worden goed beoordeeld op
     feedback company

Winkelwagen

PIR Aluminium Spouwplaat

PIR Aluminium Spouwplaat

Sorteer op:

Spouwmuur isolatie nodig? Met de PIR aluminium Spouwplaat behaalt u een hoge isolatiewaarde met een geringe dikte. De isolatieplaat heeft aan 2 zijden aluminium cachering, zodat deze bestand is tegen damp. De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaten zijn ideaal om te gebruiken bij nieuwbouw en renovatie.

PIR spouwplaten

De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat is zeer geschikt voor het isoleren van spouwmuren in woning- en utiliteitsbouw. De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat heeft een lambdawaarde vanaf 0,022 W/(m∙K), waarmee deze een goede isolatiewaarde bereikt en u bent verzekerd van hoge isolatiewaardes tegen een geringe dikte. U bespaart hiermee dus kostbare ruimte in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. Naast de goede isolatie eigenschappen van de PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat, heeft de plaat een vezelvrije PIR hardschuim kern en is hij aan twee zijden voorzien van een aluminium meerlagen complex. Het aluminium meerlagen complex zorgt voor een dampdichte laag die condens tegenhoudt. Door het blijvende thermisch rendement, de hoge isolatiewaarde, het lage gewicht, en de drukvastheid is de PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat makkelijk te verwerken en monteren. De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaten zijn ideaal om te gebruiken bij nieuwbouw en renovatie.

PIR spouwisolatie

Voor het isoleren van uw spouwmuur kunt u gebruik maken van verschillende materialen. Onze PIR Spouwmuurisolatie is hier uitermate geschikt voor, omdat u met relatief dunne platen al snel een hoge isolatiewaarde kunt bereiken. Bovendien zorgt de tand- en groef randafwerking voor een uitstekende bescherming tegen inwatering en koudebruggen.

PIR spouwmuurisolatie voorschriften

Het is belangrijk dat u uw PIR spouwmuurisolatie juist bevestigd, omdat dit niet alleen effect heeft op de energieprestatie van het gebouw, maar ook op de brandveiligheid en bruikbaarheid. Zorg bij een PIR Spouwmuurisolatie dat u gebruik maakt van een effectieve luchtspouw. De effectieve luchtspouw wordt bepaald door het ontwerp detail en de nauwkeurigheid van werken. Een effectieve luchtspouw bereikt u vanaf minimaal 20 mm.

Bij het gebruik van de PIR Spouwplaten dient u rekening te houden met het volgende:

  • Plaats de sponning naar buiten afwaterend om inwatering te voorkomen.
  • Houd de PIR spouwplaat minimaal 50 mm vrij van de bovenkant van de fundering.
  • Breng altijd de eerste laag isolatieplaten waterpas aan.
  • Breng de PIR spouwplaten verspringend (halfsteensverband) aan
 

PIR spouw isoleren

De PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat gebruikt u voor het isoleren van spouwmuren in de woning- en utiliteitsbouw. Met PIR behaalt u een langdurige hoge isolatiewaarde. Door de hoge isolatiewaarde kunt u dunner isoleren in vergelijking met andere isolatiematerialen. Met PIR 2-zijdig aluminium spouwplaten bespaart u kostbare ruimte in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. 

Naast de goede isolatie eigenschappen van de PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat, heeft de plaat een vezelvrije PIR hardschuim kern en is hij aan twee zijden voorzien van een aluminium meerlagen complex. Het aluminium meerlagen complex zorgt voor een dampdichte laag die condens tegenhoudt. 

Door het lage gewicht en de drukvastheid is de spouwplaat makkelijk te verwerken en te monteren. Door het blijvende thermisch rendement, de hoge isolatiewaarde en de gemakkelijke verwerking is de PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat ideaal om te gebruiken bij nieuwbouw en renovatie. 

Pluspunten van de PIR 2-zijdig Aluminium Spouwplaat