Wij worden goed beoordeeld op
     feedback company

Winkelwagen

PIR Aluminium Vloerplaat

PIR Aluminium Vloerplaat

Sorteer op:

De PIR Aluminium Vloerplaat is speciaal geschikt voor het isoleren van vloeren. Vloerisolatie platen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten isolatiemateriaal. PIR platen met 2-zijdig aluminium hebben een hoge isolatiewaarde en zijn dampbestendig, waardoor u een hoog rendement behaalt. Door de blijvend hoge isolatiewaarde, goede drukvastheid en eenvoudige verwerking is deze isolatieplaat een topkeuze voor uw vloer.

Gaat u onder een stortbetonvloer isoleren en wilt u isoleren tegen de laagste kosten? Bekijk dan ook eens onze kale PIR of EPS

PIR vloerplaten kopen

De PIR Aluminium Vloerplaat is zeer geschikt voor het isoleren van vloeren. De PIR Aluminium Vloerplaat heeft een lambdawaarde vanaf 0,022 W/(m∙K), waarmee deze een goede isolatiewaarde bereikt en u verzekerd bent van hoge isolatiewaardes tegen een geringe dikte. U bespaart hiermee dus kostbare ruimte in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. Naast de goede isolatie eigenschappen van de PIR Aluminium Vloerplaat, heeft de plaat een vezelvrije PIR hardschuim kern en is hij aan twee zijden voorzien van een aluminium meerlagen complex of aluminium cachering. Door het blijvende thermisch rendement, de hoge isolatiewaarde en het lage gewicht is de PIR Aluminium Vloerplaat makkelijk te verwerken en monteren. De PIR Aluminium Vloerplaat wordt met rechte kanten geleverd. De PIR Aluminium Vloerplaten zijn ideaal om te gebruiken bij nieuwbouw en renovatie.

PIR vloerisolatie plaatsen

Met de 2-zijdig aluminium PIR platen kunt u enkel een betonvloer isoleren. Isoleert u een houten vloer met 2-zijdig aluminium PIR platen kan het vocht niet ontsnappen en ontstaan vochtproblemen zoals houtrot. Bekijk hier hoe u een houten vloer kunt isoleren.

Een betonnen vloer isoleren kunt u op 3 manieren doen:

  1. Nieuwe vloer direct op het zand: u plaatst deze aluminium platen direct op het zand. Hierboven komt de betonvloer. 
  2. Bestaande betonvloer vanuit de kruipruimte: als u een goed begaanbare kruipruimte heeft kunt u ook uw vloer van onderaf isoleren. U bevestigt de platen dan tegen het dak van de kruipruimte. 
  3. Bestaande vloer van bovenaf: dit doe je als er geen kruipruimte aanwezig is. Hou wel rekening met hoogteverlies in de ruimte, waardoor u bijvoorbeeld deurposten moet inkorten.
 

Pluspunten van PIR aluminium vloerplaten