Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Isolatiewaarde
-
Lengte
Prijs per m2
-
Prijs
-

PIR platen 30mm

PIR platen van 30mm zijn ideaal voor dak, zolder, muur en vloer isolatie. PIR isolatie 30mm dik heeft een hoge isolatiewaarde in vergelijking met andere isolatiematerialen. Zo kunt u met een pir plaat 30mm dun isoleren en toch een goede isolatiewaarde halen.

Pir plaat categorie

PIR platen van 30mm zijn ideaal voor dak, zolder, muur en vloer isolatie. PIR isolatie 30mm dik heeft een hoge isolatiewaarde in vergelijking met andere isolatiematerialen. Zo kunt u met een pir plaat 30mm dun isoleren en toch een goede isolatiewaarde halen.

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Welke pir plaat 30mm gebruiken?

Er zijn verschillende soorten PIR platen 30mm dik. De cachering van een pir plaat 30mm bepaalt waarvoor u het beste deze plaat kunt gebruiken. Het meest gebruikt zijn pir platen 30mm dik met aluminium bekleding. Deze plaat is namelijk voor de meeste toepassingen geschikt.

  • Pir glasvlies – Glasvlies is makkelijk om EPDM op te lijmen of bitumen met onderlaag te branden.
  • Pir bitumen – Bitumen cachering is geschikt om direct bitumen, zonder onderlaag, te branden. Voor de zekerheid wordt bij een pir plaat 30mm toch vaak een extra onderlaag gekozen.
  • Pir kaal – PIR kaal is enkel geschikt voor onder een betonvloer. Op een kale pir plaat 30mm dik zit geen cachering, waardoor u er niet op kunt branden. Bovendien zit er dus geen dampremmer op, waardoor het niet tegen vocht kan.
 

Wat is bkeus pir?

B-keus PIR platen 30mm bestaat simpel gezegd uit alle PIR isolatie die de fabriek afkeurt. Dit betekent bijvoorbeeld een rafel in de folie of een hoekje eraf. Hierdoor mag het niet meer in de standaard bouwmarkt verkocht worden, maar het is nog zeer goed bruikbaar. Sterker nog, B-keus PIR zijn eigenlijk buitenkansen: het is namelijk tot wel 70% goedkoper dan A-keus. Bovendien ziet u het achter uw constructie nooit meer terug.

Is PIR 30mm voldoende dik?

PIR isolatie van 30mm is niet heel dik, maar dat hoeft niet te betekenen dat de isolatiewaarde laag is! PIR isolatie heeft namelijk de hoogste isolatiewaarde van de isolatiematerialen, waardoor u toch goed isoleert.

  • Heeft u meer ruimte? Dan adviseren wij meestal wel om dikker te isoleren. De normen voor subsidie en in het bouwbesluit zitten op ongeveer een rd-waarde van 3,5. Dat betekent PIR isolatie van 80mm dik.
  • Heeft u minder ruimte? Dan is PIR isolatie 30mm dik de beste oplossing voor uw klus. Het heeft namelijk de hoogste isolatiewaarde van de isolatiematerialen.
 

Tip! soms kunt u wel extra ruimte maken door een extra lat te plaatsen. Kijk goed naar uw mogelijkheden of vraag ons om advies. We helpen u graag verder.

Wat kan ik isoleren met met pir isolatie 30 mm?

PIR isolatie 30 mm dik wordt veel gebruikt voor plat of schuin dakisolatie. Maar ook voor muur, vloer en kruipruimte isolatie.

Bekijk hier de stappenplannen als u wilt weten hoe u de PIR isolatie 30 mm plaatst:

Welke afmeting pir isolatie 30mm dik?

De afmeting van PIR kan verschillen. De meest voorkomende afmetingen zijn: 1200×600, 1200×1200, 2400×1200 of 2500×1200.

De keuze van de afmeting PIR plaat 30mm dik maakt meestal niet veel uit. Doordat de pir plaat 30mm vrij dun is kunt u deze makkelijk snijden of zagen.

  • Oppervlakte – Bij kleine oppervlaktes is het soms handig om een kleinere pir plaat te nemen, bijvoorbeeld 1200×600. Dan hoeft u deze niet of minder vaak te snijden. Voor grotere oppervlaktes wordt vaak voor grotere platen gekozen. Omdat deze sneller te plaatsen zijn en minder bevestigingsmaterialen nodig hebben.
  • Bereikbaarheid klus – Heeft u een kleinere ruimte, zoals een kelder, een smal trapgat of een lastig bereikbaar plat dak? Dan is een kleine plaat vaak handiger. Maar u moet wel vaker platen/pakken tillen.
  • Kosten en beschikbaarheid – Vaak bepaalt de prijs en beschikbaarheid echter de keuze. Heeft u kleine platen? Dan heeft u meer aluminium tape nodig. 
 

Pir platen 3 cm voor dakisolatie

Een pir plaat 30mm dik is zeer geschikt voor plat dakisolatie.

Vaak wordt een pir plaat 30mm gebruikt om een overkapping of plat dak van buitenaf te isoleren. U heeft dan een goede isolatiewaarde en kunt dun isoleren.

Tip! Een andere veel voorkomende reden voor het gebruik van pir isolatieplaten 30mm is dat u de oude dakbedekking eventueel kunt  laten zitten. U bevestigt dan gewoon de pir plaat 30mm op de bestaande dakbedekking. Hierna plaatst u op de pir plaat 30mm de nieuwe dakbedekking. Dat scheelt een hoop tijd, afval en kosten!

Pir plaat 30mm kopen?

Isodirect heeft het grootste assortiment pir isolatieplaten 30mm. U kunt kiezen uit A- of B-keus isolatie. Pir isolatieplaten 30mm zijn beschikbaar met afwerkingen: 2-zijdig aluminium, aluminium-kraft, glasvlies, bitumen en kaal. De meest voorkomende afmetingen zijn: 1200×600, 2500×1200 of 2400×1200. Een PIR plaat 30mm is soms ook beschikbaar per m2. Bijvoorbeeld bij kale PIR.

De meest gebruikte pir isolatieplaten 30mm zijn pir 2-zijdig aluminium isolatieplaten. Deze platen zijn universeel toepasbaar.

Pir isolatieplaten 30mm isolatiewaarde

Pir heeft een tot wel 2 x zo hoge isolatiewaarde als andere isolatiematerialen. Pir plaat 30mm met aluminium laag heeft een isolatiewaarde van: 1.30

Voor EPSXPSglaswol en steenwol heeft u minstens 50 mm dikte nodig voor dezelfde isolatiewaarde!

Wat is de drukvastheid van een pir plaat 3 cm dik?

De drukvastheid van een pir plaat 3 cm dik is 170 kPa. Dat betekent dat u de PIR plaat voor vrijwel iedere toepassing kunt gebruiken. Gaat u echt zwaar materiaal op de pir platen zetten, zoals heftrucks? Dan kunt u beter EPS 200 of XPS pakken met een hogere drukvastheid.

Let op: de exacte drukvastheid van een pir plaat 3cm kan soms iets verschillen per merk.

Is PIR isolatie 30mm goed voor muur of schuin dak?

PIR isolatie 30mm dik wordt vaak geplaatst in een muur of schuin dak als u niet veel ruimte heeft. Als u meer ruimte heeft kunt u juist het beste pir isolatie van 30mm plaatsen. U heeft dan namelijk de hoogste isolatiewaarde onder de isolatiematerialen te pakken. PIR isolatie 30mm is dan de beste keuze.

Hoe 30mm pir bevestigen?

Hoe u 30mm pir bevestigt hangt af van uw klus. Voor verschillende toepassingen kunt u lijmen met turbotack, lijmschuim of schroeven met drukverdeelplaat gebruiken. Bekijk hier de instructie pir monteren.

Hoe brandveilig is PIR 3cm dik?

PIR 3cm dik heeft een brandklasse B. Dat wil zeggen dat het materiaal moeilijk brandbaar is, waardoor het niet bijdraagt aan de verspreiding van een brand. PIR 3 cm is niet dik, waardoor het in de totale constructie niet veel zal bijdragen aan een brand.

Kan 3 cm pir isolatie tegen water?

3 cm pir kan goed tegen water. Dat komt door de dampdichte aluminium cachering die op de platen zit. 

Anders is dat voor kale PIR isolatie, een pir plaat zonder cachering. Hier zit geen dampremmer op, waardoor 3 cm pir isolatie zo nat kan worden. Als 3 cm pir isolatie water op zich krijgt, dan neemt de isolatiewaarde uiteindelijk af.

Zijn PIR platen 30mm ook in andere diktes verkrijgbaar?

Naast PIR isolatie 30mm vindt u bij ons ook andere diktes PIR isolatie. Hoe dikker de pir isolatie hoe hoger de isolatiewaarde is. Bekijk hieronder de tabel met de verschillende diktes PIR: