Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Steenwol isolatie.

Steenwol (of: rotswol) is een veelzijdige isolatiemateriaal dat onbrandbaar en geluidswerend is. Met een zeer lange levensduur tot wel 75 jaar en een isolerende werking dat niet snel afneemt, is het een zeer aantrekkelijke isolatiemateriaal voor spouwmuur-, vloer- en dakisolatie. Bij Iso-direct bent u op het juiste adres als het gaat om een breed assortiment steenwol isolatie. Wilt u meer weten over steenwol isolatie, het gebruik en het gemak ervan? Lees dan snel verder.

Ervaar de voordelen van steenwol isolatie

Steenwol isolatie staat bekend om zijn brandwerende en akoestische (geluidswerende) eigenschappen. Dit is ideaal voor uw woning, omdat u dan goed beschermt bent tegen brandgevaar en geluid, en dat tegen een scherpe prijs. Steenwol isolatie is namelijk een van de goedkopere opties isolatiemateriaal met een lambdawaarde tussen de 0,032 en 0,040 W/mK.

Waarom steenwol?

Dankzij de vele positieve eigenschappen is steenwol een uitstekend materiaal voor vele toepassingen. Echter is de keuze voor isolatie groot. Zo bestaat er ook glaswol, PIR/PUR, EPS, minerale wol en vele andere soorten isolatiematerialen. Waarom zou de keuze dan toch voor glaswol moeten gaan? Dat hangt af van uw klas. Glaswol heeft namelijk vergelijkbare lambdawaardes, maar is (iets) minder brandwerend bovendien levert het meer irritatie op. PIR/PUR is een duurder product, maar heeft een hogere isolatiewaarde dan steenwol. Speciaal daarvoor hebben wij een handig overzicht waardoor u gemakkelijk de keuze kunt maken.

 

Prijs/m2

Isolatiewaarde bij een dikte van 70mm

Eigenschappen

Toepassingen

Steenwol

€6 – €16

1,85

 • Akoestisch
 • Brandwerend
 • Dampopen
 • Minder irritatie
 • Blijft beter zitten dan glaswol, maar minder soepel
 • Zwaar materiaal

Daken, vloeren, spouwmuren

Glaswol

€3 – €8

1,85

 • (Redelijk) akoestisch
 • (Redelijk) brandwerend
 • Soepel materiaal
 • Licht materiaal

Daken, vloeren, binnenmuren

PIR/PUR

€15 – €30

3,18

 • Goede isolatiewaarde
 • Makkelijker te snijden
 • Geen irritatie bij verwerken

Daken, vloeren, spouwmuur

Kooltherm

€20 – €42

3,70

 • Uitstekende isolatiewaarde
 • Hoge thermische prestaties

Daken, vloeren, spouwmuur

Bekijk hier de volledige vergelijking: glaswol of steenwol isolatie?

Soorten steenwol isolatie en toepassingen

Steenwol kan gebruikt worden bij verschillende toepassingen. Onze diverse steenwol platen komen in verschillende soorten en maten zodat er voor iedere klus de juiste oplossing te vinden is. Zo is er de keuze tussen standaard steenwolplaten, speciale vloerplaten, spouwplaten en zelfs steenwol rol met spijkerflens.

Steenwolplaten

De standaard steenwolplaten zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Zo worden ze vaak gebruikt bij het isoleren van platte daken van binnenuit. Daarnaast kunnen de standaard steenwolplaten ook gebruikt worden voor vloer- en spouwmuurisolatie. Echter raden wij u aan om de speciale vloerplaten en spouwplaten te gebruiken voor die toepassingen, omdat deze een harde zijde hebben en één zachte zijde waardoor ze beter geschikt zijn voor de specifieke toepassingen.

Steenwol vloerplaat

Zoals de naam het al zegt: de steenwol vloerplaat is speciaal ontwikkeld voor vloerisolatie. Onze steenwol vloerplaten geschikt voor zwevende houten vloeren, zwevende steenachtige vloeren en betonvloeren. Dankzij de sterke eigenschappen van steenwol kunt u gemakkelijk en voor een aantrekkelijke prijs zowel thermisch als akoestisch isoleren.

Steenwol spouwplaat

De steenwol spouwplaten zijn uitermate geschikt voor uw spouwmuur constructies. Het is makkelijk te verwerken, omdat het materiaal flexibel én stevig is. Met een waterafstotende laag is het de ideale plaat voor uw spouwmuur, bovendien voorkomt u koudebrug omdat de platen aan een zijde hard is.

Steenwol rol met spijkerflens

Speciaal voor de isolatie van hellende daken en vloeren zijn onze steenwol rollen met spijkerflens. Isoleren onder uw hellende dak is erg belangrijk, zodat bijvoorbeeld uw zolder een aangename temperatuur heeft zowel in de zomer als winter. Het materiaal kan gemakkelijk worden afgewerkt met een gipsplaat, waardoor het een moderne uitstraling geeft. Bovendien zorgen de geluidswerende en thermische eigenschappen van steenwol voor een goede afwerking. De spijkerflenzen zorgen ervoor dat het materiaal gemakkelijk aan een houten balklaag geniet kan worden.

Glaswol of steenwol

Glaswol en steenwol zijn beide twee van de meest budgetvriendelijke opties als het gaat om het isoleren van uw woning. Isoleer je nu beter met glaswol of met steenwol? Dat hangt er vanaf. Beide isolatiematerialen hebben gelijkwaardige thermische prestaties en dezelfde toepassingen. 

Steenwol is minder flexibel dan glaswol, maar blijft daardoor beter op zijn plaats zitten. Bovendien is steenwol (iets) prijziger dan glaswol. De grote voordelen ten opzichte van glaswol is dat steenwol extra brandwerende eigenschappen heeft en minder irritatie oplevert dan werken met glaswol. Zijn de extra brandwerende eigenschappen voor u van belang en heeft u ruimte in uw budget? Kies dan voor steenwol. Heeft u een wat strakker budget en zijn de extra voordelen niet van belang? Kies dan voor glaswol.

Steenwol kopen

Steenwol tegen scherpe prijzen en van hoge kwaliteit koopt u bij Iso-direct. Met een breed en divers assortiment bent u bij ons op het juiste adres voor iedere toepassing. Wilt u uw plat of hellend dak, vloer of (spouw-)muur isoleren? Dat kan allemaal met onze hoge kwaliteit steenwol! Ook voor andere isolatiematerialen zoals PIR/PUR, Kooltherm, glaswol en EPS kunt u bij ons terecht. 

Man banner

Kooptip van Tim

Sed pharetra nisl id velit vehicula, as eget euismod arcu blandit. Vestib ulum vitae risus egestas, sed dignmissim as enim nec, as dictum sem. Proin non ante et augue luctus a venenatis at seds rutrum turpis.