Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect
Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Lengte
Prijs
-

Flexplug

De Uni-flexplug is de ideale plug als het gaat om spouwankers bevestigen in harde isolatie (let op: niet  geschikt voor zachte isolatie) en verwerkbaar bij massieve wanden zoals beton, kalkzandsteen en baksteen. Deze flexplugs zorgen ervoor dat u snel en eenvoudig uw slagspouwanker vastzet  in uw spouwmuur. Het is namelijk belangrijk dat het isolatiemateriaal in uw spouwmuur op de juiste manier bevestigd is. Bij Isodirect bent u op het juiste adres als u flexplugs van hoge kwaliteit zoekt tegen scherpe prijzen. Met een breed en ruim assortiment flexplugs en slagspouwankers, is er altijd wat beschikbaar voor uw klus!

UNI-flexplug 160 Ø8 NY

De Uni-flexplug is de ideale plug als het gaat om spouwankers bevestigen in harde isolatie (let op: niet  geschikt voor zachte isolatie) en verwerkbaar bij massieve wanden zoals beton, kalkzandsteen en baksteen. Deze flexplugs zorgen ervoor dat u snel en eenvoudig uw slagspouwanker vastzet  in uw spouwmuur. Het is namelijk belangrijk dat het isolatiemateriaal in uw spouwmuur op de juiste manier bevestigd is. Bij Isodirect bent u op het juiste adres als u flexplugs van hoge kwaliteit zoekt tegen scherpe prijzen. Met een breed en ruim assortiment flexplugs en slagspouwankers, is er altijd wat beschikbaar voor uw klus!

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Flexplug kopen

Bij Isodirect bent u op het juiste adres als het gaat om isolatiemateriaal en randartikelen. Onze flexplugs van GB voldoen aan de milieu- en kwaliteitseisen. Scherpe prijzen en uitstekende premium kwaliteit, zoals u dat van ons gewend bent!

Bij het plaatsen van isolatiemateriaal in uw spouwmuur is het belangrijk dat deze juist bevestigd is. Als het isolatiemateriaal niet stabiel en stevig is, zal de lucht die circuleert in de spouw verstoord worden en verliest u thermische prestaties. Dit is gemakkelijk te voorkomen door het plaatsen van zogeheten flexplugs. De flexplugs zijn toepasbaar met alleen harde (PIR, Resol) en is geschikt voor massieve muren zoals beton, kalkzandsteen en baksteen. Indien u een holle muur heeft, zoals keramische binnenmuurstenen, dan dient u gebruik te maken van de Uni-perfoplug.

Verschil Flexplug en Flex-5-plug

De Flex-5-plug heeft dezelfde eigenschappen als de standaard flexplug, maar is deze geschikt voor slagspouwankers met een diameter van 5 mm terwijl de standaard flexplug geschikt is voor slagspouwankers met een diameter van 4 mm. Dit zorgt ervoor dat de Flex-5-plug duurzamer is en dat u minder plugs nodig heeft voor een stevige bevestiging. Bovendien kunt u de Flex-5-plug voor veel dikkere isolatieplaten gebruiken, namelijk tot 320 mm.

Vooral bij de bouw van appartementen of flats is de Flex-5-plug een goede aanwinst. Meestal wordt er geadviseerd om 4 tot 8 plugs te gebruiken per m2. Bij de Flex-5-plug bent u met 4 tot 5 plugs al verzekerd van een uitstekende bevestiging. Dat is maar liefst vijftig procent besparing in arbeid en lekpunten in de isolatie!

Wat is de juiste lengte Uni-flexplug?

De juiste lengte uni-flexplug is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de plug, de dikte van uw isolatiemateriaal en de diepte van het binnenblad. Speciaal daarvoor hebben wij een handige formule voor u gemaakt, zodat u snel de juiste lengte kunt berekenen.

Lengte uni-flexplug = Isolatiedikte + Inslagdiepte binnenblad (60-80 mm).

Hoe gebruik ik de Uni-flexplug?

De Uni-flexplug wordt bevestigd in de binnengevel. Voor een nog betere constructie maakt u gebruik van een slagspouwanker. Deze bevestigd u naderhand in de plug, waardoor u ervan verzekerd bent dat de constructie muurvast is. Om de flexplug te bevestigen maakt u gebruik van een zogeheten indraaihulpstuk/inslaghulpstuk. Zo is het een heel gemakkelijke klus en heeft u al gauw een uitstekende installatie van uw spouwisolatie.

Hoeveel flexplugs en spouwankers per m2

Een veelvoorkomende vraag is hoeveel spouwankers en flexplugs er per m2 nodig zijn. Dit dient berekend te worden op basis van de Eurocode, de wetgeving dat bepaald hoeveel er exact nodig zijn in combinatie met de druk die wordt overgedragen. Bovendien kan dit berekend worden door een constructeur. 

Onze specialisten adviseren u om altijd gebruik te maken van minimaal 4 spouwankers en flexplugs per m2 zodat u voldoende stabiliteit in uw constructie creëert. Bovendien dienen de spouwankers zo veel mogelijk verspringend aangebracht te worden, want dit beperkt de spanningen die mogelijk optreden in het metselwerk.

Wat is de juiste lengte slagspouwanker?

De juiste lengte Uni-slagspouwanker is ook afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lengte van de spouwanker, de lengte van de uni-flexplug, de dikte van de luchtspouw en de inlegdiepte van het buitenblad. Speciaal daarvoor hebben wij een handige formule voor u gemaakt, zodat u snel de juiste lengte slagspouwanker kunt berekenen.

Lengte spouwanker = Lengte Uni-flexplug + Luchtspouw + Inlegdiepte buitenblad (45-75 mm).

Wat is het verschil tussen de perfoplug en flexplug?

De perfoplug en flexplug hebben beide hetzelfde doel: de verbinding tussen uw binnen- en buitenblad stabiel en stevig vastzetten zodat u geen thermische prestaties verliest. Echter zijn beide plugs geschikt voor ander verwerkingsmateriaal. Zo is de perfoplug bestemd voor holle wanden zoals keramische binnenmuurstenen, terwijl de flexplug geschikt is voor massieve wanden zoals beton, kalkzandsteen of baksteen. Bovendien kunt u bij de perfoplug zowel harde als zachte isolatiemateriaal gebruiken in tegenstelling tot de flexplug, waar u slechts gebruik kunt maken van harde isolatiemateriaal.

Duurzaam materiaal

Duurzaamheid staat voor ons bovenop. Het is belangrijk dat onze producten voldoen aan de milieu- en kwaliteitseisen. Wij garanderen u dat onze producten afgestemd zijn op het Bouwbesluit 2012/Eurocode 6, waardoor u er verzekerd van bent dat de flexplugs van hoogwaardig en duurzaam materiaal is. Bovendien werken de flexplugs in combinatie met spouwankers, waarvan de spouwankers van roestvrijstaal zijn gemaakt. Hierdoor heeft het materiaal ook nog is een enorm lange levensduur!