Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect
Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Lengte
Prijs
-

Indraaispouwanker

Bij het bevestigen van spouwmuurisolatie is het belangrijk dat deze goed bevestigd is. Wanneer de lucht niet goed circuleert in de spouw, verliest u namelijk thermische prestaties. Om dit te voorkomen dient u gebruik te maken van speciale spouwankers. Isodirect heeft een ruim assortiment van hoge kwaliteit indraaispouwankers (bij perfoplug/holle wanden) en slagspouwankers (bij flexplug/massieve wanden). Bij Isodirect bent u dus op het juiste adres als het gaat om premium spouwankers tegen scherpe prijzen!

UNI-boorspouwanker 160 Ø4 HT 4,6x32 316 O.G.

Bij het bevestigen van spouwmuurisolatie is het belangrijk dat deze goed bevestigd is. Wanneer de lucht niet goed circuleert in de spouw, verliest u namelijk thermische prestaties. Om dit te voorkomen dient u gebruik te maken van speciale spouwankers. Isodirect heeft een ruim assortiment van hoge kwaliteit indraaispouwankers (bij perfoplug/holle wanden) en slagspouwankers (bij flexplug/massieve wanden). Bij Isodirect bent u dus op het juiste adres als het gaat om premium spouwankers tegen scherpe prijzen!

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Spouwanker kopen

Een spouwanker (ook wel spouwhaak genoemd) is een anker dat isolatie in de spouw bevestigd door het verbinden van het binnen- en buitenspouwblad. Indien u meer wilt weten over hoe een spouwanker werkt, verwijzen wij u door naar de informatiepagina van spouwankers.

Bij Isodirect vindt u een ruim assortiment spouwankers voor verschillende typen muren. Zo zijn de spouwankers in twee categorieën opgedeeld:

Type spouwanker

Gecombineerd met

Toepassing

Indraaispouwanker/Boorspouwanker

Uni-perfoplug

Holle wanden, zoals geperforeerde keramische binnenmuurstenen

Slagspouwanker

Uni-flexplug

Massieve wanden, zoals beton, kalkzandsteen en baksteen

Wat zijn spouwmuren

Een spouwanker wordt gebruikt om het buiten- en binnenblad van een spouwmuur met elkaar te verbinden. Het is namelijk belangrijk dat de harde isolatie goed en stabiel op zijn plaats staat, zeker als het gaat om spouwmuurisolatie. Isolatie in de spouwmuur die niet goed is bevestigd kan enorme gevolgen met zich meebrengen, met in het ergste geval verzakking of zelfs instorten tot gevolg.

De spouwanker die je nodig hebt is afhankelijk van uw klus. In het Bouwbesluit 2012 zijn er harde wettelijke eisen gesteld. Onze spouwankers zijn de juiste oplossing, omdat ze voldoen aan de milieuklassen en zeer goede prestaties opleveren! Zo werkt u aan het verduurzamen van uw huis.

Hoeveel spouwankers per m2

Een veelvoorkomende vraag is hoeveel spouwankers er per m2 nodig zijn. Dit dient berekend te worden op basis van de Eurocode, de wetgeving dat bepaald hoeveel er exact nodig zijn in combinatie met de druk die wordt overgedragen. Bovendien kan dit berekend worden door een constructeur. 

Onze specialisten adviseren u om altijd gebruik te maken van minimaal 4 spouwankers per m2 zodat u voldoende stabiliteit in uw constructie creëert. Om er zeker van te zijn dat deze goed vast zitten, combineert u ze met een perfo- of flexplug. Bovendien dienen de spouwankers zo veel mogelijk verspringend aangebracht te worden, want dit beperkt de spanningen die mogelijk optreden in het metselwerk.

Spouwankers plaatsen

Spouwankers zijn eenvoudig te bevestigen. De functie van spouwankers is om de binnenmuur en buitenmuur (of: binnenblad en buitenblad) van een spouwmuur met elkaar te koppelen. Wij raden u aan om de spouwankers te combineren met de perfo- of flexplugs voor een nóg betere verbinding. Zo bent u ervan verzekerd dat uw constructie stevig en stabiel is. De volgende instructies gelden voor zowel de indraaispouwankers/boorspouwankers als de slagspouwankers en gelden ook voor zowel de flex- als perfoplug.

Ook hebben wij een korte video van Kingspan, die u stap voor stap laat zien hoe u spouwmuurisolatie op de juiste manier bevestigd:

Wat is de juiste lengte slagspouwanker?

De juiste lengte Uni-slagspouwanker is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lengte van de gekozen Uni-flexplug, de luchtspouw en de inlegdiepte van het buitenblad. Speciaal voor u hebben wij daarom een handige formule, zodat u gemakkelijk de juiste lengte slagspouwanker kunt berekenen:

Lengte Uni-slagspouwanker = Lengte Uni-flexplug + Luchtspouw + Inlegdiepte buitenblad (45 – 75 mm)

Let er op dat u de Uni-slagspouwanker met een diameter van Ø 4 mm gebruikt bij de Uni-flexplug. Indien u gebruik maakt van de Uni-Flex-5-Plug, dan dient u de Uni-slagspouwanker met een diameter van Ø 5 mm te gebruiken.

Plug toepassing zwart

Wat is de juiste lengte indraaispouwanker/boorspouwanker?

De juiste lengte Uni-indraaispouwanker/Uni-boorspouwanker is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lengte van de gekozen Uni-perfoplug, de luchtspouw en de inlegdiepte van het buitenblad. Speciaal voor u hebben wij daarom een handige formule, zodat u gemakkelijk de juiste lengte slagspouwanker kunt berekenen:

Lengte Uni-indraaispouwanker = Lengte Uni-perfoplug + Luchtspouw + Inlegdiepte buitenblad (45 – 75 mm)

Plug toepassing blauw