Particulier en zakelijk

Voordelige isolatie voor iedereen

Menu

100% laagste prijs garantie bij Isodirect Vraag hier uw offerte aan!

Op zoek naar de beste deal? Vraag online naar de speciale prijs of bezoek onze winkel!

Hoe werkt het?
1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze Livechat of vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

Onze klantenservice is geopend van 08:30-17:00

Tip: wij helpen u ook graag met advies voor uw klus en vinden voor u de beste deal

Filteren
Spring snel naar:
Bekleding
Dikte
Lengte
Prijs
-

Purschuim/lijmen

Bent u op zoek naar purschuim? Purschuim is een onmisbaar materiaal voor allerlei verschillende isolatie klussen! Purschuim wordt o.a. Gebruikt voor het afdichten van voegen, scheuren en naden. Bovendien is het dankzij de hoge isolatiewaarde bij uitstek geschikt om de gaten en kieren bij bestaande of nieuw aan te brengen isolatie te dichten. Bij Isodirect bent u op het juiste adres voor hoge kwaliteit purschuim tegen scherpe prijzen! 

Kelfort nbs purschuim vpistool 750ml

Bent u op zoek naar purschuim? Purschuim is een onmisbaar materiaal voor allerlei verschillende isolatie klussen! Purschuim wordt o.a. Gebruikt voor het afdichten van voegen, scheuren en naden. Bovendien is het dankzij de hoge isolatiewaarde bij uitstek geschikt om de gaten en kieren bij bestaande of nieuw aan te brengen isolatie te dichten. Bij Isodirect bent u op het juiste adres voor hoge kwaliteit purschuim tegen scherpe prijzen! 

Lees meer

Deals actie bij Isodirect:

Hoe werkt de deals actie?

1: Kies uw gewenste product
2: Neem contact op via onze LiveChat of Vraag naar uw Korting
3: Ontvang binnen 10 minuten een speciale prijs

5/5
SOORT: PUR-reiniger
INHOUD: 500ml

vanaf €6.49€5.36 p/st
Op voorraad
Nog eerder af te halen in Waalwijk

Purschuim kopen

Voor het afdichten en kieren van verschillende isolatie klussen zoals kozijnen, deuren en naden maakt u gebruik van purschuim. De bussen purschuim van Isodirect zijn van hoge kwaliteit, waardoor u ervan verzekerd bent dat u een absolute afdichting creëert. Daarnaast voorkomt u dat er vocht en kou de constructie binnen trekken.

Voor purschuimen en lijmen bent u bij Isodirect op het juiste adres. Onze purschuim en lijmkitten zijn voorzien van verschillende karakters zoals snelle hechting of blijvend elastisch, waardoor er voor iedere klus iets tot uw beschikking is.

Purschuim of lijmkit

Scheuren en naden dichten, voegen dichten en vullen en isoleren doe je met purschuim. Denk bijvoorbeeld aan het afdichten van stelruimten, isoleren en vullen van aansluitingen van o.a. houten, kunststof en aluminium kozijnen en bouwkundig kader, scheidingswanden onderling, thermische en akoestische isolatie tussen kozijn en bouwkundig kader of het luchtdicht maken van voegen die door thermische belasting veel kunnen bewegen.

Let op: er is een verschil tussen elastisch purschuim en standaard purschuim. Elastisch purschuim is namelijk luchtdicht, terwijl NBS purschuim dat niet is.

Zeer sterke permanente verbindingen maken tussen verschillende materialen doe je met lijmkit. Denk bijvoorbeeld aan het verlijmen van balken, panelen, plinten, vensterbanken, spiegels natuursteen, isolatiemateriaal, drempels en loodslabben. Bovendien is klemmen of stempelen meestal overbodig indien u gebruik maakt van een lijmkit.

 

Type

Geschikt voor

Purschuim

NBS Purschuim 

Afdichten van scheuren, naden, voegen en het vullen en isoleren.

Voor niet luchtdicht.

 

KBP Purschuim 

Afdichten van scheuren, naden, voegen en het vullen en isoleren.

Voor luchtdicht.

Lijmkit

Standaard

Om zeer sterke permanente verbindingen te maken tussen verschillende materialen

Standaard of elastisch purschuim

Purschuim is bedoeld voor het afkitten en dichten van naden en voegen. U zult dan ook vaak gebruik moeten maken van purschuim bij het verwerken van isolatiemateriaal. Isodirect heeft twee soorten purschuim, namelijk standaard- (NBS) en elastisch- (combinatie van KBP en NBS) purschuim. Een belangrijk verschil tussen de twee is dat de standaard purschuim niet luchtdicht is, terwijl de elastische purschuim dat wel is.

Is het belangrijk dat uw constructie luchtdicht is? Dan is het verstandig om de KBP Purschuim Elastic Foam NBS te gebruiken. Hiermee voorkomt u bovendien scheuren en kieren op de lange termijn. Indien dit niet een probleem is, kunt u de goedkopere standaard (NBS) variant kiezen. Het verschil zit in de toepassing en prijs. Twijfelt u welk soort purschuim u moet kiezen? Neem dan contact op met een van onze professionals bij de klantenservice, wij helpen u graag verder!

Soort

Type

KBP Purschuim NBS

Luchtdicht

NBS Purschuim

Niet-luchtdicht

Hoeveel purschuim heb ik nodig?

Purschuim zet gemakkelijk en snel uit. Een fles van 750 ml kan uitzitten tot ongeveer 45 liter purschuim. Bereken dus van tevoren hoeveel u dient te gebruiken. Indien u twijfelt over de hoeveelheid purschuim die u nodig heeft voor uw klus, kunt u altijd terecht bij onze klantenservice. Hoeveel u precies nodig heeft is meestal afhankelijk van de dikte van uw isolatieplaat.

Purschuim verwijderen

Purschuim is lastig te verwijderen met water, omdat het heel snel uithardt. Het is dus belangrijk dat u bij uw klus gebruik maakt van (pur) werkhandschoenen, zodat het niet op uw handen terecht komt.

Als u purschuim wilt verwijderen, kunt u het beste gebruik maken van onze purschuim reiniger. Deze is speciaal geschikt voor het snel en eenvoudig reinigen van purschuim. Bovendien is het een zeer betaalbaar product en is het altijd verstandig om dit bij je te hebben wanneer je werkt met purschuim.

Purschuim aanbrengen

Purschuim kunt u gemakkelijk aanbrengen met een spuitmond of met een speciale Purpistool. Indien u de purschuim voor eenmalig gebruik wenst te gebruiken, kunt u gebruik maken van een spuitmond. Echter raden wij u aan om altijd gebruik te maken van een Purpistool omdat dit de klus een stuk gemakkelijker maakt. Wij leggen u hier uit hoe u eenvoudig gebruik maakt van een purpistool.

Stappenplan Purschuim aanbrengen met een Purpistool

  1. Schud de bus krachtig voor gebruik voor een periode van minimaal 20 seconden.
  2. Verwijder de beschermkap van uw bus en draai deze stevig vast op het purpistool.
  3. De schuimhoeveelheid wordt geregeld door de trekker en de instelling van de doseerschroef op het pistool.
  4. U dient de voeg voor ongeveer 80% te vullen. Bij voegen breder dan 30 mm en dieper dan 70 mm dient u het schuim in meerdere lagen, met tussenpozen van 1 tot 2 uur aan te brengen. 
  5. Indien u de bus opnieuw gebruikt, dient u de bus opnieuw te schudden. Bovendien is het verstandig om even langs de purpistool te gaan met een pur reiniger.

 

Let op: voor het aanbrengen van purschuim dient de ondergrond licht vochtig, voldoende draagkrachtig en stof- en vetvrij te zijn.

Droogtijd purschuim

Soort

Kleefvrij

Snijdbaar

Vol belastbaar

Purschuim

Na ca. 10 min bij 23°C en 50% r.v.

Na ca. 45 min bij 23°C en 50% r.v.

Na ca. 24 uur bij 23°C en 50% r.v.