cropped-Schermafbeelding-2021-08-17-091421.png

My Cart

CATEGORIEEN

Wij worden goed beoordeeld op
     feedback company

Winkelwagen

XPS isolatieplaten

Sorteer op:

XPS (geëxtrudeerde polystyreen) is een lichtgewicht en stevig isolatiemateriaal. XPS bestaat net als EPS (tempex/piepschuim) uit polystyreen, een restproduct van aardolie. XPS heeft een hogere isolatiewaarde en druksterkte dan EPS en is bovendien waterdicht.

XPS is uitermate geschikt om als isolatie te gebruiken in vochtige omgevingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw badkamer, kelder, sauna of omkeerdak (buitenzijde dak). XPS heeft namelijk een dichte celstructuur dat ervoor zorgt dat het materiaal geen water opneemt. XPS is hierdoor één van de weinige isolatiematerialen dat waterdicht is. 

XPS isolatieplaten kopen

XPS isolatieplaten zijn niet alleen licht van gewicht, maar ook erg drukvast en daardoor goed beloopbaar. Dit is handig wanneer u tijdens het isoleren op de platen moet staan, bijvoorbeeld bij kelder- en plat dak isolatie. De XPS platen zijn brandvertragend gemodificeerd volgens Euroklasse E en hierdoor veilig in gebruik.

XPS is een vrij volumineus product, waardoor het ideaal is om bijvoorbeeld uw vloer op te hogen en tegelijkertijd isolatiewaarde toe te voegen. Heeft u minder ruimte? Kijk dan eens naar onze kale pir platen.

Toepassingen:

  • Vloerisolatie
  • Kelderisolatie
  • Plafond isolatie
  • Spouw(muur) isolatie
  • Dakisolatie

Oppervlakte afwerking:

Isodirect biedt u XPS isolatieplaten met twee soorten oppervlakte-afwerking: platen met een gladde structuur of met een wafelstructuur. 

De XPS platen met een gladde structuur zijn bijvoorbeeld te gebruiken voor dakisolatie en kelderisolatie. De platen zijn bovendien eenvoudig direct te verlijmen op muren en plafonds. 

Op de isolatieplaten met een wafelstructuur kan direct gepleisterd worden. Dit maakt de platen met een wafelstructuur ideaal om een buitenmuur te isoleren van buitenaf. U kunt dan namelijk direct op de platen stuc aanbrengen. Zo heeft u uw woning snel van een afwerklaag voorzien.

Randafwerking

XPS isolatieplaten van Isodirect zijn, afhankelijk van de dikte, leverbaar met drie verschillende randafwerkingen:

  • I Rechte kanten
  • L Sponning
  • D  Tand en groef

XPS platen die voorzien zijn van een tand en groef zorgen voor een goede onderlinge aansluiting zonder koudebrug.

Isodirect levert de meest gebruikte uitvoeringen XPS platen direct uit voorraad.

Alle overige uitvoeringen (andere dikte, oppervlakte afwerking, randafwerking) zijn op aanvraag leverbaar. Veelal binnen enkele werkdagen.

Heeft u vragen over het gebruik van XPS isolatieplaten, bent u op zoek naar afwijkende maten, uitvoeringen en/of grote hoeveelheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Isolatie outlet

Bent u op zoek naar het voordeligste isolatiemateriaal? Neem dan vooral een kijkje in onze Isolatie outlet. Hier vindt u isolatieplaten die wat minder mooi zijn, maar nog steeds prima geschikt zijn om te isoleren. Deze platen zijn tot wel 50% goedkoper dan B-keus isolatie.

U bent van harte welkom in ons magazijn in Waalwijk, tussen Breda en Den Bosch.
We zijn maandag t/m vrijdag geopend van 08:30-17:00 en zaterdag van 08:30-13:00!

Wij bezorgen tegen bezorgkosten, afhalen is gratis!